Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Reakcija na uvodni komentar novinara, kod intervjua sa kandidatom za načelnika opštine Srebrenik Mirzom Kešetovićem

Reakcija na uvodni komentar novinara, kod intervjua sa kandidatom za načelnika opštine Srebrenik Mirzom Kešetovićem

Poštovni,
Moramo reagovati na komentar koji su vaši novinari napisali prije samog intervjua sa Mirzom Kešetovićem.
Prvo mislili smo da ste portal koji je nezavisan i da ćete prestaviti našeg kandidata onako kako je dogovoreno (odgovori na pitanja), osobni komentari vaših novinara su u samu ruku katastrofalni, ne znamo kakvog uticaja ko ima kod pisanja tekstova ali moramo uložiti protest kod samog teksta uvoda intervjua, molimo da se to ukloni, jer ni kod jednog drugog kandidata se nije napravio takav osvrt kao kod kod našeg kandidata iznoseći lično novinarsko mišljenje i omalovažavanje kandidata i same Partije koja ga je kandidovala. Mišljenja tipa “ništa novo” i “staromodno” je stav samog novinara koji piše tekstove i nije relevantno za intervju ali je samim tim komentarom stavio našeg kandidata u lošiji položaj nego ostale, koji su objavljeni na vašem portalu. Stoga mislimo da ste ovim objavljivanjem osvrta novinara prije samog intrvuja narušili etički kodeks nezavisnog novinarstva, prejudicirajući pojedine stvari.Sve ovo navedeno i vaša reakcija će ubuduće uticati na  dalju saradnju sa vašim portalom.

Lijep pozdrav.

OO SDP BiH Srebrenik.

Poštovani OO SDP BiH Srebrenik,

hvala na vašem komentaru koji ćemo objaviti na portalu. Naravno da je uvod u intervju moje lično mišljenje i osvrt sam napravio na osnovu datih odgovora i jednog i drugog kandidata (SDP i SDA). Nikakvih uslova niti dogovora nije bilo ni sa jednim od intervjuisanih kandidata, sve ostalo je vaše lično mišljenje na koje imate pravo, isto kao i ja na svoje.

S dužnim poštovanjem,

Begzudin Omerović