Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / POZNATI KANDIDATI ZA OVOGODIŠNJEG «MALOG PRINCA»

POZNATI KANDIDATI ZA OVOGODIŠNJEG «MALOG PRINCA»

Pripreme za jubilarni 15. Međunarodni dječiji festival «Vezeni most 2018», kako je saopšteno iz Društva prijatelja knjige «Mali princ» Tuzla, u punom su jeku. Dogovoreno je da gošća ilustratorkaove godine bude beogradska umjetnica Ana Grigorjev, koja će uraditi plakat ovogodišnjeg «Vezenog mosta», prirediti u Tuzli izložbu svojih ilustracija i održati umjetničke radionice sa likovnim talentima.

 

Svoj dio posla odradili su i selektori dr Ibrahim Kajan (BiH), drSvetlanaKalezić-Radonjić (Crna Gora), drMarina Gabelica(Hrvatska) i drZorana Opačić (Srbija), pa je poznato svih osam knjiga nominiranih za «Malog princa». U konkurenciji za brončanu statuu Malog Princa, ove godine su «Vjetrić nestaško», Jelene Glišić i «Djeca koja lete», NureSuljkanović (BiH), «Puh Đorđe i duhovi Triftara», Žarka Vučinića i «Zovu me Čupa», Nataše Nelević (Crna Gora), «Dom iza žice», Jasminke Tihi-Stepanić i «Sve o Evi – Vodič za sanjare», Nene Lončar (Hrvatska), «Krokodil peva», Vesne Aleksić i «Banda neželjenih ljubimaca», UglješeŠajtinca (Srbija). Knjige su izašle u izdanju «Art scene» Banja Luka, izdavačke kuće «Lijepa riječ» Tuzla, izdavačke kuće «Grigorije Dijak», Podgorica, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, Naklade «Ljevak» Zagreb, «Kreativnog centra» Beograd i «Pčelice» Čačak.

 

Festival «Vezeni most», na kome će biti uručene nagrade za nominaciju i nagrada «Mali princ» za najbolju dječiju knjigu u regionu, planirano je da se održi krajem oktobra ove godine.