Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / “Posljednji sati” – ekološki dokumentarac o sve kritičnijem stanju našeg planeta

“Posljednji sati” – ekološki dokumentarac o sve kritičnijem stanju našeg planeta

Dobitnik „Oscara“, Leonardo DiCaprio, predstavlja više od 50 vodećih znanstvenika, mislilaca i vođa našeg vremena iz cijelog svijeta da bi raspravljali o stanju u kojem se svijet nalazi, o ljudskom rodu i o tome što svi mi možemo napraviti u filmu “Posljednji sati”.

Glumac Leonardo DiCaprio producent je i narator ovog hitnog i preobražavajućeg pogleda na to gdje smo bili, kamo idemo i – možda najvažnije – što možemo promijeniti. Mislioci kao što su Mikhail Gorbačov, Stephen Hawking i stručnjak za održivi dizajn, William McDonough, uz još mnogo drugih, otkrivaju trenutačno kritično stanje života na planetu Zemlji.

Zapanjujuće slike poplava, požara, uragana, nestajućeg ledenog pokrivača i rastućih planina otpada suprotstavljene slikama moguće održive budućnosti neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Hoćemo li upotrijebiti uzbudljive nove tehnologije i promijeniti naše ponašanje kako bi spasili naš planet? Kriza je upravo sada na vrhuncu; no mi posjedujemo riješenja da spasimo ovaj jedinstveni plavi planet za buduće generacije.

Leonardo DiCaprio – The 11Th Hour (2007) Posljednji sati

Suša. Glad. Velike poplave. Rekordne padaline. Uragani. Kisele kiše. Najviše zabilježene prosječne temperature u povijesti. O katastrofama se izvještava na večernjim vijestima kao o izoliranim događajima. No jesu li ti događaji izolirani ili dijelovi veće, globalne zagonetke koji bi mogli otkriti budućnost čovječanstva?

U povijesti planeta, vrijeme postojanja ljudskog roda na Zemlji kratko je, ali snažno. Ljudski nagon da osigura vlastiti opstanak i kvalitetu života revolucionirao je industriju, znanost, prehranu i medicinu. No također je prouzročio neviđene promjene u osjetljivoj ravnoteži koja omogućava život na Zemlji.

Međutim, jesu li te promjene na Zemlji trajne? Ili su one dijelovi zagonetke koji, ako se spoje, otkrivaju veću priču nego što je potrebno – ljudsku priču koja uzima u obzir tko smo mi i stanje našeg odnosa s ovim planetom, našim jedinim domom. Nalazimo se u dobu kad je okoliš bitan, sviđalo se to nama ili ne.

Izvor: MojTV.net

Ostavi komentar