Novih 150 knjiga za OŠ Duboki Potok i 14 drugih škola

IMG_2527

Beč/Tuzla, 09. decembar  2015. – Donacijom knjiga i školskog pribora Osnovnoj školi «Brčanska Malta» u Tuzli okončana je ovogodišnja akcija Austrijskog Omladinskog crvenog križa na području sjeveroistočne Bosne.

Sve škole u BiH su deficitarne osnovnim programom lektira za svoje učenike pa donacija od 150 lektira (30 naslova lektira po 5 primjeraka), koja je uručena danas, predstavlja izuzetnu pomoć u njihovom radu.

Knjige je uručio Edis Hodžić, aktivista udruženja. On je na prigodnoj svečanosti izjavio da Austrijsko-bosansko kulturno udruženje «Medo» iz Beča, u saradnji sa svojim austrijskim prijateljima, već nekoliko godina razvija programe podrške školama u Bosni i Hercegovini i da će u tome ustrajati.

Ovom donacijom je obuhvaćeno petnaest  školskih biblioteka na području sjeveroistočne Bosne, kojima su dodijeljeni istovjetni kompleti školskih lektira (30 naslova po 5 primjeraka iz važećih nastavnih planova i programa), kao i ukupno 105 paketa školskih torbi i pribora za učenike slabijeg imovnog stanja u mjestima povratka Svjetliča i Čivčije u Doboju .

Ukupna vrijednost donacije je 15.000 €. Donatori su Omladinska grupa Lambach-Stadl Paura, koja djeluje u okviru Omladinskog Crvenog križa Gornje Austrije (Jugendrotkreuz Oberösterreich), pod vođstvom Elke Harrer, kao i Pokrajinska uprava Omladinskog crvenog križa Donje Austrije. Domaćini su izuzetnu zahvalnost iskazali g. Günteru Stummeru, koji je snažno animirao donatore.

d.potok

OŠ Brčanska Malta 1
WP_20151209_046[1]

 

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …