Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Novi namještaj i sportska oprema za OŠ Duboki Potok

Novi namještaj i sportska oprema za OŠ Duboki Potok

U sklopu EU programa za oporavak od poplava koji finansira Evropska unija a implementiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Fond Ujedinjenih nacija za djecu i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uključena je i Osnovna škola Duboki Potok. U sklopu tog programa zamijenjena je podna površina u donjem spratu, novi namještaj, pomagala, učila, nastavna sredstva a očekuje se i oprema za sportsku salu.

Neovisno od ovog paralalelno se u istoj školi realizira projekat utopljavanja školske zgrade. Zamijenjena je sva stolarija u objektu centralne škole a u toku je postavljanje stiropor izolacije i fasade i po izjavama učenika i nastavnika prostorije su u ovom zimskom periodu već sad puno toplije.

“Do sada su nam učenici i nastavnici u zimskom periodu morali biti u džemperima i jaknama ali sad je situacija takva da ne samo da nam to ne treba nego je potrebno povremeno i otvoriti prozore. Na dugoročnom planu uštedit će se velika količina energije, sa apekta ekologije će se smanjiti emisija štetnih gasova i naravno kada se objekat završi dobit će puno ljepši estetski izgled.

Nakon svih nesretnih dešavanja ovaj primjer daje  nadu i poruku djeci, roditeljima i ostalima da ipak nisu ostavljeni i prepušteni sami sebi. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta”. direktor škole Edis Bajrektarević.