Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Gradska hronika / Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Vesna Švancer uhapšena je po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona

Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Vesna Švancer uhapšena je po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona

Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Vesna Švancer uhapšena je po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona zbog osnova sumnje da je zloupotrijebila položaj i sebi pribavila nezakonitu imovinsku korist.

Kako je potvrđeno za FTV iz Tužilaštva TK-a, SBB-ova Vesna Švancer je uhapšena, između ostalog, zbog sumnje za zloupotrebu položaja. Nezvanično, ona je dijelila grantove Parlamenta Federacije, a potom su oni kojima je Švancer dijelila grantove njoj vraćali polovinu novčanih sredstava te je time oštetila više osoba u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

Podsjećamo, Švancer je ranije osuđena zbog prevare na uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci. Presudom Općinskog suda u Zenici utvrđeno je da je Švancer u maju 2013. godine lažno prikazala osobi inicijala D.V. da će u njeno ime prodati stan koji se nalazi u njenom vlasništvu za nepunih 20.000 eura. To se nije desilo pa je cjelokupni iznos Švancer prisvojila sebi.

 

The post Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Vesna Švancer uhapšena je po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona appeared first on Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico