Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Gradska hronika / Policija izvršila pretrese na šest likacija na području Gradačca i Gračanice

Policija izvršila pretrese na šest likacija na području Gradačca i Gračanice

Službenici Policijske stanice Gradačac radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, operativnim radom na terenu došli su do saznanja o mogućim počiniocima više krivičnih djela Teška krađa i Krađa, počinjenih u proteklom periodu na području općine Gradačac i susjednih općina. Riječ je o osobama inicijala D.M., B.I., V.E. i S.M. svi iz Gradačca), kod kojih su policajci pronašli dio predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela teška krađa.

Daljnjim operativnim radom na provjeri navedenih saznanja i rasvjetljavanju krivičnog djela, a postupajući po naredbama općinskih sudova Gradačac i Gračanica, službenici policije u protekla dva dana  izvršili su pretrese na ukupno šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti tehnički predmeti, alat, skuter, aluminijske felge i drugi predmeti koji će biti predmet daljnjih provjera s ciljem utvrđivanja njihovog porijekla.

O pretresima je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju daljnji rad na provjerama porijekla pronađenih predmeta i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a TK.

Powered by WPeMatico