Srebrenik.NETwork

Općinski načelnik dr. sci. Nihad Omerović održao je danas sastanak sa predstavnicima OFK “Gradina”

Općinski načelnik dr. sci. Nihad Omerović održao je danas sastanak sa predstavnicima OFK “Gradina” a u cilju prevazilaženja problema sa kojima se ovaj naš fudbalski klub već duže vremena susreće.
Sa predsjednikom Upravnog odbora OFK “Gradina” Drapić dr. Dževadom, općinski načelnik je razgovarao o aktualnoj situaciji u klubu, problemima u radu, kao i o pripremama fudbalera i kluba za novu sezonu.
Nakon toga održan je i sastanak sa grupom od desetak dugogodišnjih prijatelja, navijača, članova Upravnog odbora i Skupštine, igrača i trenera OFK “Gradina” koji su općinskom načelniku iznijeli svoje viđenje trenutnog stanja u klubu, finansiranje kluba, nagomilane probleme kao i potrebi hitnog djelovanja na rješavanju istih.

Dogovoreni su i sljedeći zaključci;
-Čim prije inicirati održavanje sastanka Upravnog odbora OFK “Gradina”
-Upravni odbor treba zakazati i održati Skupštinu OFK “Gradina” do srijede, 12. jula, 2017
Govorilo se i o nedavno održanoj koridi i vašaru na pomoćnom terenu OFK “Gradina” koji je uz novčanu naknadu izdat u najam organizatoru od strane OFK “Gradina”.
Općinski načelnik je prisutne upoznao sa činjenicama da naše nadležne službe nisu izdale nikakve dozvole ili saglasnosti za održavanje pomenutog okupljanja, već da su poduzele sve zakonom predviđene aktivnosti vezane za navedeni skup, dok su u svemu tome učestvovale neke kantonalne institucije i ministarstva.
Za narednu sjednicu Općinskog vijeća već se priprema detaljna informacija vezana za koridu i vašar koji su održani na pomoćnom igralištu OFK “Gradina”, a kako bi vijećnici i naši sugrađani dobili relevantne i tačne informacije.
Na kraju je zaključeno da se samo zajedno i transparentno može i mora raditi na poboljšanju situacije u OFK “Gradina” i uvođenju našeg kluba u Premijer ligu BiH, što svima nama mora biti osnovni i jedini cilj.

Powered by WPeMatico