Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Gradska hronika / Bajramski prijemi u opcini Srebrenik

Bajramski prijemi u opcini Srebrenik

U povodu ramazanskog Bajrama 1468. godine po po hidžri, a 2017. godine po gregorijanskom kalendaru, općinski načelnik dr. Nihad Omerović upriličio je tradicionalne Bajramske prijeme.
 
Danasnji prijemi su održani za predstavnike vjerskog i političkog života naše općine, kao i predsjednike mjesnih zajednica, dok su za srijedu, 28. juna, planirani svečani prijemi za boračka udruženja, ratno predsjedništvo, ratne komandante i srebreničke privrednike.Jutrošnji Kolegij općinskog načelnika je takođe bio u bajramskom ozračju.
Općinski načelnik je istakao da Ramazan, mjesec posta i ibadeta, sve nas treba da čini boljim i bližim Bogu, porodici, familiji, komšijama, ali i svim drugim ljudima, dovodeći nas tako u stanje samokorekcije, a da iz Ramazana uvijek izlazimo bolji nego što smo to ranije bili.
 
Svima se zahvalio na dolasku i zajedničkom bajramskom druženju uz kahvu, baklavu i šerbe, a posebno predsjednicima mjesnih zajednica koji u saradnji i koordinaciji sa Općinom Srebrenik vrlo požrtvovano godinama volonterski rade i djeluju u svojim naseljima i mjesnim zajednicama, na poljima infrastrukturne izgradnje i poboljšanja životnih uslova svojih sugrađana.

Powered by WPeMatico