Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Azur Ibric uskoro medju najboljim

Azur Ibric uskoro medju najboljim

Ove godine od 4 do 7 maja održat će se tzv. Vienna snooker open 2017 . Kao i prethodnih godina na ovom turniru će učestvovati i najbolji igrači svijeta kao što su : Mark King , Craig Stedman , Wayne Brown , Allan Taylor , Gareth Allen , Jack Bradford te mnogobrojni ostali najbolji igrači iz Mađarske , Belgije , Slovačke , Austrije , Njemačke, Portugala , Češke , Rumunije , Engleske , Welsa , Škotske ..
Među ovim velikim imenima našlo je se i ime Azura Ibrića , momka koji se ove godine bori za prvaka države ( BiH ).
Kako i sam Azur kaže samo pojavljivanje na jednom ovakvom događaju svjetske razine je uspjeh . Na pitanje šta očekuje od svega nam je odgovorio : ‘ Prije svega idem da svoj grad , grad Srebrenik predstavim u najboljem mogućem svjetlu , idem da pokažem svoj maksimum i bez obzira na rezultat koji ostvarim u Beču bit ću zadovoljan s obzirom na to ko sve dolazi’ .
Nakon povratka iz Beča 11. maja Azur putuje u Ljubljanu gdje će prisustvovati meču između Ronnie O'Sullivana (najboljeg igrača svih vremena) i Judd-a Trumpa .
Pored toga što će imati priliku da vidi dva virtuoza ove igre na djelu , naime on će imat priliku i da porazgovara sa njima te dobije par savjeta koji će mu sigurno značiti u njegovoj daljnoj karijeri .
Šta misli o odlazku u Ljubljanu , Azur nam je kazao :
‘Gledati ova dva majstora na djelu je za mene velika stvar , stati i porazgovarati sa Ronnijem i Trumpom je jedno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život . Ponosan sam , i s pravom mogu reći da će mi ovo dosta značiti u nastavku karijere ‘ .
Vrijedi napomenuti da nakon svega toga , Azuru ostaje borba za prvaka države u veoma velikoj konkurenciji . Na pitanje kakva su očekivanja , Azur nam je odgovorio : ‘ Vjerujem u sebe , biti najbolji u bilo čemu u jednoj državi nije mala stvar , trenirat ću i pripremat se za sve što mi dolazi , predat se neću a kako sam i ranije naglasio igrat ću za svoj grad ‘ .
Na kraju svega želimo se zahvaliti Azuru i poželjet mu puno sreće , rada i uspjeha u događajima koji slijede .