CIK BiH donio Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda PS BiH iz RS-a

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Prema ovoj odluci, mandat u Domu naroda PSBiH iz RS dodjeljen je: Snježani Novaković-Bursać, Nikoli Špiriću, Sredoju Noviću i Radovanu Kovačeviću iz SNSD-a te Želimiru Neškoviću iz SDS-a.

Centralna izborna komisija BiH je 5. januara 2023. godine donijela Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS-a.

Na ovu odluku izjavljena je žalba. Apelaciono odjeljenje Suda BiH je postupilo po navedenoj žalbi i žalba je odbijena kao neosnovana, tako da su se stekli uslovi za donošenje Odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda PS BiH iz RS – rečeno je na sjednici CIK-a BiH. (Vijesti.ba)

Objava CIK BiH donio Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda PS BiH iz RS-a pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]