Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku incidenca ispod 50 na prostoru cijele Federacije.

“Još uvijek imamo tri kantona gdje se incidenca kreće oko 100. Samim tim, možemo reći da je situacija zadovoljavajuća i u narednom periodu, ukoliko se nastavi taj trend, ići ćemo ka zacrtanom cilju smanjenja broja oboljelih i daljnjem popuštanju mjera”, naveo je Čerkez.

Također, dodao je on, važno je reći da se u ovom trenutku imunizacija, odnosno vakcinacija, nastavlja na cijelom području Federacije.

“Do proteklog ponedjeljka imali smo više od 55 hiljada vakcinisanih osoba. U narednom periodu očekujemo nove rezultate. Također, naglasio bih da će u maju u Federaciju BiH stići i stiglo je više od 170 hiljada vakcina, što će omogućiti nastavak ovog procesa koji je započet”, poručio je Čerkez.

Klix.ba

Objava Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. …

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja “Zvezde granda”. Svoj talent je već dokazao …