Centar za kulturu Lukavac priveo kraju izuzetno uspješnu realizaciju brojnih aktivnosti tokom 2022. godine

Realizacijom Programa polaznika Centra za zdravo i kreativno odrastanje, nastupom Avantura animatora i podjelom novogodišnjih paketića, Centar za kulturu Lukavac je krunisao ovogodišnji, izuzetno uspješan rad u oblasti kulture, umjetnosti i edukacije.
 
Niz značajnih kulturnih dešavanja među kojima su koncerti Amire Medunjanin, Damira Imamovića, dijela ansambla Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Marije Šestić, Elvira Lakovića Lake, Mirze Selimovića, regionalnih bendova popud Nakedband-a iz Beograda, Balkan Boys Band -a iz Ljubljane, Tamburaškog orkestra iz Banja Luke, legendarnog Neše Galije, hip – hop benda Helem Nejse i mnogih drugih, realizovani su tokom 2022. godine.
Pokrenut je rad Centra za zdravo i kreativno odrastanje organizovanog kroz 13 studija i radionica baleta, gitare, violine, klavira, klasičnog plesa, dječijeg hora, slikanja, glume, kreativnog pisanja, ženskog vokalnog ansambla, joge, engleskog i njemačkog jezika, kroz koje je, u okviru dva semestra u trajanju po tri mjeseca, prošlo više od 400 djece ali i odraslih.
Tokom godine, uz veliki broj predstava i gostovanja renomiranih pozorišnih kuća –  Kamernog teatra 55, Narodnog pozorišta Tuzla, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Pozorišta mladih Sarajevo, Centar je, po prvi put, organizovao Festival umjetnosti za djecu u okviru kojeg je više od 850 mališana, tokom četiri dana trajanja, pogledalo predstave za djecu, mjuzikle i plesne recitale.
Ugostili smo Tatjanu Šojić, Tarika Filipovića, Dragana Bursaća, Feđu Štukana, Ivu Kramara, Stefana Simića, Maria Drmaća, akademika Luka Paljetka i mnoge druge, organizovali nekoliko koncerata klasične muzike, desetine promocija knjiga, književnih i pjesničkih večeri, nekoliko pjesničkih memorijala, realizovali međunarodni konkurs za najbolju zbirku poezije u regionu, organizovali brojne projekcije najgledanijih domaćih i stranih filmova, izložbe, radionice arheoloških iskopina, likovne radionice i edukativna predavanja iz raznih oblasti.
Sve navedeno smo uspješno realizovali uz niz poteškoća koje su nas pratile i na čijem rješavanju smo kontinuirano radili. Kako bi našim posjetiteljima i korisnicima usluga pružili što bolje uslove u Centru, vlastitim sredstvima realizovana je rekonstrukcija Baletne, Konferencijske, Multimedijalne sale, galerijskog prostora i Foajea.
Prilika je ovo da se zahvalimo svima koji su nam pružili podršku u realizaciji ovogodišnjih aktivnosti, a prije svega sugrađanima i publici koji su prepoznali kvalitet našega rada, uz obećanje da ćemo se truditi da naredne godine budemo još bolji, kako bi svi koji žele imali priliku biti dio kulturno – umjetničkih sadržaja koje nudi Centar za kulturu Lukavac.

Powered by www.Srebrenik.net

Također provjerite

Srebrenica - Bosna i Hercegovina

Dan žalosti u Federaciji BiH povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici prilika je za sve nas da se sjetimo žrtava, da izrazimo suosjećanje s njihovim porodicama i da reafirmiramo našu posvećenost miru, pravdi i suživotu. Klanjanjem dženaze i ukopom 14 tabuta s posmrtnim ostacima, te brojnim komemoracijama širom zemlje i svijeta, pokazujemo da žrtve genocida nikada neće biti zaboravljene i da će njihova sjećanja živjeti kroz naša djela i riječi.

Temperature Bosna

Izdato narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura i visokog UV indeksa

NARANDŽASTO upozorenje zbog visokih temperatura i UV indeksa Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je NARANDŽASTO …