Burna sedmica za Silver Kingse

Protekla sedmica je za košarkaše Silver Kingsa bila veoma burna ali i uspješna.

Takmičenjem u Ligi mladih RKS Tuzla naši košarkaši su u ovih sedam dana odigrali čak šest utakmica.

Prošlu subotu su igrali gradske derbi utakmice 7. kola protiv Gradine. Taj dan snage su odmjerili pioniri i kadeti pred vecim brojem gledalaca. Pobjede u obje konkurencije bez većih problema odnijeli su mladi košarkaši Silver Kingsa.

U petak 16.12.2016. godine sastale su se juniorske ekipe Gradine i Silver Kingsa. Iako je utakmica odigrana u kasnom terminu od 20:30 sati i nije bila medijski najavljena na tribinama je bila veća posjeta gledalaca nego na većini utakmica A1 lige.

Početak utakmice je pripao juniorima Gradine koji poluvrijeme završavaju velikom prednošću i odlaze na odmor vodstvom od 40:20. Kada su svi mislili da je utakmica gotova mladi košarkaši Silver Kingsa se velikom borbenošću vraćaju u igru i u četvrtom periodu prelaze u vodstvo. Ipak juniori Gradine su smogli snage da se odupru velikom naletu Kingsa koji su u zadnjem napadu imali šut za pobjedu koji nisu iskoristili. Krajnji rezultat je bio minimalnih 80-78 za Gradinu.

Inače utakmica je obilovala velikom nervozom a na istoj je postignut možda i rekord Lige jer je ekipa Gradine na toj utakmici bacila ukupno 53 slobodna bacanja, utakmica je trajala nevjerovatna dva i po sata i završena u 23:00.

Već naredni dan, u subotu 17.12.2016. godine naše sve tri selekcije su ugostile ekipu KK Kladanj. Odigrali su tri utakmice i ostvarili sve tri pobjede. Posebno nas je obradovala pobjeda juniora koji su vidno umorni odigrali svoju utakmicu i zasluženo pobijedili.

Za još veću radost pobrinula se i ženska ekipa Silver Queensa koja je prošli vikend gostovala u Tuzli kod ŽKK Startz. Slavili su pobjedu uvjerljivim rezultatom.

U sedam dana su odigrali sedam utakmica uz šest pobjeda i jedan minimalan poraz. Čestitke svima na velikom uspjehu…

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …