Budućnost Bijeljina osvajač turnira Silver Ball 2012

Na danas održanom međunarodnom košarkaškom turniru za kadete Silver Ball 2012 koji se održao u Srebreniku nastupile su četiri ekipe sa područja TK, Posavine, Semberije i Slavonije.

U prvom meču sastali su se domaćin Škola košarke Silver Kings iz Srebrenika i KK Vinkovci iz Hrvatske. Pobjedu su odnijeli Kingsi a krajnji rezultat bio je 38-31 u korist domaćina.

U drugom meču ukrstili su se KK Budućnost Bijeljina i KK Brčko DC. Favorizirana ekipa iz Bijeljine inače učesnik završnice Prvenstva BiH odnost pobjedu i plasman u finale.

U utakmici za treće mjesto vidjeli smo izjednačenu igru u prva tri perioda. U četvrtom periodu KK Vinkovci prave seriju i zasluženo odnose pobjedu i osvajaju treće mjesto na turniru.

U finalu smo gledali zanimljivu utakmicu i dobru košarku između Silver Kingsa i Budućnosti iz Bijeljine. Iako su bili favoriti Bijeljinci su tokom cijelog meča zaostajali za domaćinom čija je prednost većim dijelom utakmice bila i do 10 poena. Ipak iskusnija ekipa iz Bijeljina u posljednje dvije minute pogodcima za tri poena i presing igrom uspijeva preokrenuti i pobijediti rezultatom 42-38.

Ekipama su podijeljene diplome i zahvalnice a iskorištena je prilika da se ŠS Silver Kings javno zahvali svim onima koji su ih pomagali u ovoj sezoni a to su:

U kategorili fizičkih lica zahvalnice su dobili Halid Kovač, Semir Muratović i Sanel Buljubašić.

U kategoriji sponzora zahvalnice su uručene za: EURO-MIMF Cerik Brčko,  BH Telecom Sarajevo, ELVIK Srebrenik, PERUZZI Brčko, SRC Srebrenik.

I u kategoriji saradnika zahvalnice su pripale Sportskom savezu Općine Srebrenik i ŽKK Feniks Srebrenik.

Zahvaljujemo se sponzorima i učesnicima i vidimo se naredne godine.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Komentariši