Britanski obavještajci: Ovo je sljedeća ruska meta

Britansko ministarstvo obrane objavilo je nove obavještajne podatke o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Kako navode, ruske snage ulažu velike napore na bojišnici oko grada Bahmuta u oblasti Donjeck. “Ruski plan je vjerojatno opkoljavanje grada taktičkim napredovanjem prema sjeveru i jugu”, pišu Britanci.

“Postoji mogućnost da je zauzimanje Bahmuta čisto simbolički”

Posljednjih je dana Rusija malo napredovala na južnoj osi ovog napada. “Rusija je od početka augusta 2022. prioritizirala Bahmut kao svoj glavni ofenzivni napor.

Zauzimanje grada imalo bi ograničenu operativnu vrijednost, iako bi potencijalno omogućilo Rusiji da ugrozi veća urbana područja kao što su Kramatorsk i Slovjansk.”

Ipak, britanski obavještajci ističu da je ova kampanja nesrazmjerno skupa u odnosu na moguće dobitke. “Postoji realna mogućnost da je zauzimanje Bahmuta postalo prvenstveno simbolički, politički cilj Rusije”, dodaju.

The post Britanski obavještajci: Ovo je sljedeća ruska meta appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Press OFK Gradina – Predstavljen novi dres povodom 70. godišnjice kluba i idejno rješenje Zapadne tribine

Predstavnici OFK Gradina Srebrenik danas su upriličili prvu ovogodišnju press konferenciju, a povodom prozivke igrača …

SDBiH Lukavac traži smjenu predsjednika Bijedića i raskid koalicije sa SDA

Nakon održane  sjednice proširenog predsjedništva Gradske organizacije SDBiH Lukavac vijećnici u GV Lukavac, gradonačelnik Lukavca i zastupnik u Skupštini TK iz reda Socijaldeokrata BiH uputili su zahtjev organima stranke za smjenu predsjednika Envera Bijedića, raskid koalicije sa SDA i hitno održavanje vanrednog Kongresa.   Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti: ˝Nakon gotovo više od pola godine […]