Brčko: Pronađena tijela dvojice ribara

Pripadnici Civilne zaštite Brčko distrikta, Civilne zaštite Republike Srpske, Policije Brčko distrikta i ronioci MUP-a Republike Srpske pronašli su i izvukli iz rijeke Save dva tijela za koje se pretpostavlja da su ribari čiji nestanak je prijavljen u nedjelju 19. decembra.

”Pronađena su dva tijela i trenutno se vrše uviđajne radnje, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Tužilaštvo Brčko distrikta i sve dalje radnje će biti preduzimane u skladu sa njihovim naredbama”, izjavila je Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta.

Ribolovci čiji su inicijali P.R. i S.N. otišli su u subotu na Savu da love ribu, a pošto se nisu vratili kućama u očekivano vrijeme, sljedećeg dana članovi porodice prijavili su njihov nestanak.

Najprije je u nedjelju pronađen automobil pored rijeke u blizini kružnog toka Gredice, a jučer i čamac u kojem se pretpostavlja da su ribari plovili.

Pored Policije i Odjela za javnu sigurnost, u potrazi su učestvovali pripadnici Ronilačko-spasilačkog kluba Nemo, Plivačkog kluba Atos-Sava, Udruženja X-Centar, javljaju brčanski mediji.

Objava Brčko: Pronađena tijela dvojice ribara pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]