BrankoPerić, sudija Suda BiH: Izbori u BiH pretvoreni u najorganizovaniji politički kriminal

Mogu kao građanin da kažem da su se izbori pretvorili u najorganizovaniji politički kriminal. Njihov smisao je potpuno izgubljen i sve manje ljudi će izlaziti na izbore, poručio je Branko Perić, sudija Suda BiH.

Odgovarajući na pitanje da li je Centralna izborna komisija (CIK) BiH još jedna od zarobljenih institucija države, jer uprkos brojnim dokazima i navodima o malverzacijama tokom izborne noći, nije donijela odluku da ponovi izbore, te da je čak pokušala da odgovornost prebaci na Sud BiH, Perić je naveo da ne želi da komentariše odluke CIK-a BiH, ali da je pravosuđe i ovoga puta propustilo da preventivno djeluje planiranjem istraga i primjenom posebnih istražnih radnji.

“U samoj izbornoj kampanji vršene su zloupotrebe javnih sredstava u izborne svrhe od vladajućih političkih struktura. To su bili školski primjeri zloupotreba koje je odmah trebalo procesuirati i počiniocima izreći mjere zabrane političkog djelovanja”, kazao je Perić u u intervjuu za “Oslobođenje” i dodao da ne postoji drugi način da se politička scena “očisti od političkog ološa i organizovanog kriminala”.

Objava BrankoPerić, sudija Suda BiH: Izbori u BiH pretvoreni u najorganizovaniji politički kriminal pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]