Bosna i Hercegovina domaćin svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za seniore i seniorke

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom organizacije Svjetskog prvenstva za seniore i seniorke koje će se održati u Sarajevu od 4. do 11. novembra ove godine u Areni hotela Hills.

U našu državu stići će 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih ekipa iz svih dijelova svijeta.

Prisutnima se obratio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji je ujedno i predsjednik organizacionog odbora takmičenja.

“Imat ćemo priliku da ugostimo najbolje reprezentacije sjedeće odbojke koje nam dolaze iz svih dijelova svijeta. To je jedan veliki sportski događaj i velika manifestacija koja se održava u Sarajevu, a ljudi iz sporta sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine pokazali su da su vrhunski organizator na Zlatnoj i Srebrenoj ligi. Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta podržavaju ovakve manifestacije, a iskreno vjerujem da će Savez sjedeće odbojke uspjeti u svojim profesionalnim namjerama. Oni su sportski kolektiv koji nas je uvijek radovao i donosio najsjajnija odličja. Uvjeren sam da će sve reprezentacije koje dođu u novembru uživati u Sarajevu i da će ponijeti najbolje utiske o gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini”, poručio je Avdić. KLIX

Objava Bosna i Hercegovina domaćin svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za seniore i seniorke pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tinejdžeri sve više napuštaju Facebook

Generacija Z sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Facebooku ubrzano smanjuje, pokazalo …

Poljoprivredu u BiH će u narednim decenijama karakterisati borba za vodu i borba s vodom

U posljednjih nekoliko mjeseci zabilježen je značajan deficit padavina koji je uslovio sušu na širem …