Bosanac koji je pijan izazvao nesreću u Austriji sa smrtnim ishodom dobio dvije godine zatvora

Nesreća se dogodila 22. septembra prošle godine kada se bh. državljanin vraćao sa svadbe svog brata. U automobilu s njim su bili njegovi najbolji prijatelji od 28, 30 i 33 godine. Nije vidio taksi koji je stajao i udario je u njega. U taksiju je bila putnica (23).

Dvadesetosmogodišnjak je preminuo u bolnici od povreda, dok su vozaču i saputnicima konstatovane teške tjelesne povrede.

Automobili su bili toliko uništeni da su vatrogasci morali rezati olupinu i izvlačiti povrijeđene. Alkotestom je utvrđeno da je vozač imao 1,24 promila alkohola u krvi, a vozačka dozvola mu je oduzeta.

“Loše sam se osjećao od jutra. Spavao sam loše i ustao u pet sati. Na svadbi sam popio jedno pivo i bio sam umoran”, rekao je Bosanac na sudu u Wiener Neustadtu, prenosi Heute.at.

Svjedoci koji su došli na sud još uvijek se nisu oporavili. Vozač taksija je došao na štakama, a 23-godišnja putnica je imala operaciju ruke prije mjesec.

Sud je odredio 24 mjeseca zatvora od kojih minimalno osam mora provesti iza rešetaka nakon čega može biti na uvjetnoj kazni.

The post Bosanac koji je pijan izazvao nesreću u Austriji sa smrtnim ishodom dobio dvije godine zatvora appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Njemačka i Francuska napustile pregovore o reformi WHO-a, nezadovoljne stavom Donalda Trampa

Njemačka i Francuska napustile su pregovore o reformi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) frustrirane pokušajima SAD-a …