“Bingo” potvrdio akviziciju: Kreće u puno preuzimanje “Ingrama”

Kompanija “Bingo” iz Tuzla danas je potvrdila informaciju da je u ponedjeljak kupila većinski udio u firmi “Ingram” Srebrenik.

Osim toga, “Bingo” je najavio da će ići u puno preuzimanje “Ingrama”.

U kratkoj obavijesti koja je danas objavljena u dnevnoj štampi, navodi se da je kompanija Bingo d.o.o. Export-import Tuzla 21. maja kupila 941.462 dionice Ingrama, što iznosi 67,45 posto dionica kompanije iz Srebrenika.

U drugoj objavi “Bingo” je najavio da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica ove kompanije.

Bingo je za paket dionica koji je preuzeo u ponedjeljak platio oko 12,5 miliona KM.

Kako “BiznisInfo” saznaje, već za ponedjeljak je zakazana vanredna sjednica Skupštine “Ingrama”, na kojoj će se birati novi Nadzorni odbor.

“Ingram” je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala. Prema podacima s internet stranice “Ingrama”, firma vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda, te elektro, mašinske i transportne usluge.

U sklopu “Ingrama” posluju dva rudnika i to površinski kop “P.K. Drenik” i površinski kop “P.K. Duboki potok”. Firma ima i fabriku kreča, fabriku betonskih elemenata i separaciju.

Pogledaj i ovo

Ugovorena sanacija komunalne infrastrukture u mjesnoj zajednici Solana

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje poginulim borcima, šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., u …

Predstavljena studija ‘Tuzla pametan grad – grad budućnosti’

Centar za ekologiju i energiju u  utorak je predstavio studiju  “Tuzla pametan grad – grad …