“Bingo” potvrdio akviziciju: Kreće u puno preuzimanje “Ingrama”

Kompanija “Bingo” iz Tuzla danas je potvrdila informaciju da je u ponedjeljak kupila većinski udio u firmi “Ingram” Srebrenik.

Osim toga, “Bingo” je najavio da će ići u puno preuzimanje “Ingrama”.

U kratkoj obavijesti koja je danas objavljena u dnevnoj štampi, navodi se da je kompanija Bingo d.o.o. Export-import Tuzla 21. maja kupila 941.462 dionice Ingrama, što iznosi 67,45 posto dionica kompanije iz Srebrenika.

U drugoj objavi “Bingo” je najavio da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica ove kompanije.

Bingo je za paket dionica koji je preuzeo u ponedjeljak platio oko 12,5 miliona KM.

Kako “BiznisInfo” saznaje, već za ponedjeljak je zakazana vanredna sjednica Skupštine “Ingrama”, na kojoj će se birati novi Nadzorni odbor.

“Ingram” je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala. Prema podacima s internet stranice “Ingrama”, firma vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda, te elektro, mašinske i transportne usluge.

U sklopu “Ingrama” posluju dva rudnika i to površinski kop “P.K. Drenik” i površinski kop “P.K. Duboki potok”. Firma ima i fabriku kreča, fabriku betonskih elemenata i separaciju.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]