Bh. student u Turskoj Selmir Mašetović će biti pušten da se brani sa slobode

Dodao je da se nada da neće biti podignuta optužnica te da optužbe protiv njega nisu bile nimalo bezazlene.

“Tereti ga se da je bio član FETO terorističke organizacije koja se u Turskoj smatrala odgovornom za pokušaj vojnog udara u Turskoj prije dvije godine, Mašetović je dvije godine bio i stipendista Fondacije koja je u Turskoj označena kao dio međunarodne mreže Fethullaha Gulena”, kazao je ambasador Sadović.

Pojasnio je da su to dodatne optužbe osim one da je Mašetović koristio mobilni telefon na kojem je bila instalirana aplikacija byLock koju su pripadnici FETO organizacije koristili za međusobnu komunikaciju.

“Dakle, nije bilo riječi o krađi identiteta kako smo se mi na početku nadali, jer su raspolagali materijalnim dokazima da je bio uključen u antivladine procese 2014. godine, a pri tome se misli na dva telefona, od kojih je na jednom bila instalirana aplikacija byLock putem koje su obavljali međusobne komunikacije koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti Turske”, istakao je Sadović.

Danas je Mašetović više od pet sati razgovarao s tužiocem i advokaticom i iznosio materijalne dokaze iz kojih će se na kraju zaključiti da li će biti podignuta optužnica ili će ipak biti riječ o zloupotrebi studenta. Očekuje se da Mašetović bude pušten večeras u 19:00 sati. (KLIX)

The post Bh. student u Turskoj Selmir Mašetović će biti pušten da se brani sa slobode appeared first on Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Ministar zdravstva TK posjetio Dom zdravlja Srebrenik

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić posjetio je Dom zdravlja u Srebreniku gdje je s …

Obilježen mjesec knjige u Srebreniku

U povodu obilježavanja oktobra – Mjeseca knjige učenici I osnovne škole u Srebreniku zajedno sa …