Beograd: Dačić i Vulin primili rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primili su danas u Beogradu rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V, javlja Anadolu Agency (AA). Oni su vakcine primili u Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” u Beogradu, kao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, Marija Gnjatović iz Instituta za primjenu nuklearne energije i direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot. “Želimo da pokažemo da učestvujemo u zaštiti javnog zdravlja, jer je povjerenje građana u proces vakcinacije bilo žrtva raznih teorija zavere. Pozdravljamo proces vakcinacije kao prvi korak ka konačnom savladavanju pandemije COVID-19”, kazao je Dačić. Ministar unutrašnjih poslova naveo je da je prema njegovom mišljenju “vakcina protiv koronavirusa jedini ispravan izbor”. “Treba se boriti protiv pandemije i ljudi treba da imaju maksimalno povjerenje u naše ljekare i naš medicinski sistem”, rekao je Vulin. Inače, prvi kontingent od 2.400 doza ruske vakcine je stigao u Srbiju prije nekoliko dana. Prethodno su vakcinu Pfizer/BioNTech 24. decembra prošle godine primili predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon, a oni su ujedno bili i prvi koji su u zemlji vakcinisani protiv koronavirusa. U Srbiji je tada počela vakcinacija u domovima za stare, a od juče se sprovodi imunizacija i zdravstvenih radnika. Plan je da se do kraja nedelje vakciniše 11.000 osoba iz te dvije kategorije.

Objava Beograd: Dačić i Vulin primili rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Demant od predsjednika SDA Srebrenik: “SDA Srebrenik nije u koaliciji sa NIP-om u Srebreniku”

Prvo, nama niko nije ponudio koaliciju. Mi i kada bismo dobili tu ponudu istu bi prvo razmotriti na Izvršnom odboru stranke i onda zajedno zauzeli svoj stav. Inače SDA stranka će uvijek podržati odluke koje su za dobrobit Srebrenika i teme koje su aktuelne u Srebreniku, da bismo jednostavno riješili neke probleme i ne stajali na jednom mjestu sljedeće 4 godine. Znači, ako se ponudi ta opcija, mi ćemo dobro razmotriti sve uslove koji se nude u vezi takve koalicije i dati naš odgovor. Mi smo SDA i mi smo jak subjekat u Gradskom vijeću Srebrenika.

Sukob policije i građana u Berlinu

Policija se danas sukobila sa demonstrantima u Berlinu, pokušavajući da rastjera skup protiv mjera blokade …