Bećirović iz Brisela: Ohrabrujuća vijest je da BiH nezaustavljivo ide ka članstvu u NATO-u

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravio je danas u sjedištu NATO-a u Briselu gdje je sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom govorio o intenziviranju puta BiH za članstvo u savezu.

Bećirović je izrazio uvjerenost da se zajedničkim snagama može doći do cilja, a to je stabilna regija i funkcionalna BiH, koja će aktivno doprinositi regionalnoj i međunarodnoj sigurnosti.

“Odlučio sam da moja prva zvanična posjeta bude upravo ovdje u sjedište NATO-a kako sam i obećao ljudima. Moja posjeta Briselu osim simboličkog ima i praktičan značaj. Učinit ću sve što je u mojoj moći da BiH što prije uđe u NATO i Evropsku uniju. To su naši strateški ciljevi”, kazao je Bećirović.

Predložio je novi pristup intenziviranju NATO integracija Bosne i Hercegovine kroz zajedničku saradnju koja će biti intenzivirana.

“Nakon današnjeg razgovora sa generalnim sekretarom NATO-a imam pozitivne i ohrabrujuće vijesti za sve ljude u BiH. BiH nije sama i ona nezaustavljivo ide u NATO”, kazao je Bećirović.

Smatra da je od krucijalnog značaja stav zvaničnika NATO-a da je sigurnost BiH u isto vrijeme i sigurnost tog saveza.

“I da ćemo imati konkretnu praktičnu i političku podršku. Na današnjem sastanku sam inicirao i novi pristup intenziviranju NATO integracija BiH. Zato sam prvom čovjeku NATO-a predložio da zajednički osmislimo mapu puta prema kojoj bi se BiH mogla što prije naći u članstvu NATO-a i to u što kraćem roku”, najavio je Bećirović.

Naglasio je da nova geopolitička situacija i promjena evropske sigurnosne arhitekture ne trpe odugovlačenje.

“BiH pripada NATO-u. To je mirna luka za sve ljude koji žele mir i sigurnost”, zaključio je.

(klix.ba)

Objava Bećirović iz Brisela: Ohrabrujuća vijest je da BiH nezaustavljivo ide ka članstvu u NATO-u pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Press OFK Gradina – Predstavljen novi dres povodom 70. godišnjice kluba i idejno rješenje Zapadne tribine

Predstavnici OFK Gradina Srebrenik danas su upriličili prvu ovogodišnju press konferenciju, a povodom prozivke igrača …

Kadeti i juniori OK Gradina Tempoplast izborili završnicu državnog prvenstva

Na federalnom juniorskom prvenstvu u Orašju, na kojem su učestvovale 4 ekipe -HOK Domaljevac,MOK Jedinstvo …