Banovićanke osvojile naslov prvakinja BiH

Košarkašice RMU Banovići rezultatom 83:80 pobijedile su sinoć sarajevsku ekipu Play Off  Ultra i tako osvojile titulu prvakinja Bosne i Hercegovine.

Banovićanke su u trećoj utakmici finala doigravanja na svom terenu nakon produžetka pobijedile sarajevski Play Off sa 83:80 i sa ukupnih 3-0 u finalnoj seriji došle do titule.

Ekipa Banovića potvrdila je dominaciju u ovoj sezoni koju je okončala bez ijednog poraza, a ranije su došle i do titule u Kupu BiH.

Najefikasnije u večerašnjoj utakmici u domaćem timu bile su Danira Musić sa 23 poena uz 17 skokova te Naida Rahmanović s 18 poena, dok je “double-double” učinak imala i Maja Ščekić sa 12 poena i 10 asistencija.

U redovima Play Offa najefikasnije su bile Jovana Marković sa 21 poenom i 15 skokova te Nedžla Kovačević s 19 poena.

Pogledaj i ovo

Intervju sa gop. Zukićem kandidatom za gradonačelnika Srebrenika

Damir Zukic zv Arap rodjen 02.03.1985. godine. Završio sam srednju ekonomsku školu u Srebreniku te upisao Filozofski fakultet u Tuzli, odsjek historija. Fakultet sam sam napustio zbog ljubavi prema fudbalu kojim sam se bavio profesionalno. Program na kojem ću bazirati svoju kampanju zasnivati će se na socijalnoj politici, stvaranju boljih preduslova u nasoj opštini za privlačenja i ulaganja investitora koji će otvarati preduzeća, graditi razne fabrike, na taj način stvarati nova radna mjesta te zapošljavati ljude sa naše opštine.