Srebrenik.NETwork

Bajrović: Protiv Sarajeva idemo na pobjedu

Tvrđava Gradina Srebrenik

Gradina iz Srebrenika tek u 18. kolu BHT Premijer lige BiH zaigrat će na svom Gradskom stadionu.
Nakon domaćinstava u Gradačcu i Orašju, rukovodstvo Gradine uspjelo je otkloniti nedostatke na Gradskom stadionu, tako da će u subotu svoju premijeru u BHT Premijer ligi BiH imati u utakmici sa Sarajevom.

Bodovni saldo Srebreničana, sasvim sigurno, bio bi bolji da su popularni “plavi” igrali na svom travnjaku. No, uprkos posljednjem mjestu na tabeli u Srebreniku se utakmica sa Sarajevom dočekuje s nestrpljenjem.

“Igrali smo dobro u duelima sa GOŠK-om i Olimpicom. Malo je nedostalo da osvojimo bodove. Ali, imamo mladu i neiskusnu ekipu i to je uzrok što smo oba susreta izgubili sa gol razlike. Sarajevo dočekujemo na svom travnjaku, imat ćemo značajniju podršku navijača, a mogu reći kako mi u tom duelu idemo na pobjedu”, kaže trener Gradine Nedžad Bajrović.

Na današnjoj press – konferenciji novinarima se obratio i Anel Salihbašić, koji je rekao kako najveća opasnost po gol Gradine prijeti od Emira Hadžića i Sedina Torlaka.

Vođa navijača “Apacha” Mirsad Mutapčić pozvao je građane Srebrenika da ispune tribine Gradskog stadiona i da momcima u plavim majicama daju neophodan vjetar u leđa kako bi stigli do pozitivnog rezultata.

Exit mobile version