Srebrenik.NETwork

Bajramsko druženje treći dan bajrama uz goste iz Njemačke

Piše: Tarik Moranjkić

Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, Udruženje mladih “Zefir” Srebrenik u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Srebrenik, kao i svake godine do sada organizuje tradicionalni bajramski koncert na kojem će učestvovati KUD “Mehlem” Oberhauzen iz Njemačke, zajedno uz članove ansambla Zefir.

Zajednička fotografija iz Oberhauzena.

“Naša posjeta Njemačkoj i posjeta članova KUD-a “Mehlem” je jedno novo i veliko iskustvo za cijeli tim Zefira, koji su sebe i svoj Srebrenik predstavili u najljepšem svjetlu u inostranstvu, tj. u Oberhausenu, a Mehlemovce ćemo u naš Srebrenik dočekati na najljepši mogući način. Ovom saradnjom i druženjem nastavit ćemo da održavamo prijateljstvo sa ovim dragim ljudima, koji su već osvojili naša srca, i da radimo na očuvanju i njegovanju tradicije te obostrane ljubavi prema Bosni. Raspoloženje Zefirovaca je na vrhuncu i pripreme za naše druženje i sami koncert su u završnici. Svima koji nisu obezbjedili karte preporučujemo da nas posjete na samom početku otvaranja ulaza i napominjemo da je kapacitet dvorane ograničen.” – za Srebrenik.NETwork kazao je prof. Jasmin Brašnjić, predjsednik Udruženja mladih “Zefir”.

Koncert će biti održan 26. septembra, odnosno trećeg dana Bajrama sa početkom od 19 sati u Domu kulture u Srebreniku, a ulaz za posjetioce je 3 KM.

“Raspoloženje među Mehlemovcima je maksimalno pozitivno. Svi su uključeni u pripreme. Očekujemo lijepo druženje sa nama dragim osobama i sretni smo što ćemo imati priliku upoznati i okolinu/domaćinstvo/ grad Srebrenik kao i ostale članove i prijatelje ansambla Zefir koji nažalost nisu bili u mogućnosti da nas posjete u maju u punom sastavu. Osjećamo se kao čuvari na putu očuvanje tradicije i kulturne baštine BiH, jer kako znamo do sada nije postojala ovakva suradnja/projekat koji se veže za izvođenje sevdaha i ilahija. Ponosni smo na svoje prijatelje u Zefiru i svakako na naše članove i roditelje koji su ovo sve omogućili, te duboko se zahvaljujemo svim našim članovima koji su uložili trud i vrijeme da bi se realizovao ovaj projekat. Naši članovi slijeću na tuzlanski aerodrom u subotu, na dan koncerta i ostajemo u Srebreniku do utorka, 29. septembra.” – kazala je Hajrija Hodžić, predsjednica KUD “Mehlem” iz Oberhauzena, Njemačka.

Ekipa portala Srebrenik.NETwork družit će se sa gostima svaki dan u Srebreniku, a Vas dragi naši posjetioci pozivamo na Veliki bajramski koncert, u subotu sa početkom od 19 sati u Domu kulture u Srebreniku. Vidimo se!

Exit mobile version