Zajednička fotografija iz Oberhauzena.

Bajramsko druženje treći dan bajrama uz goste iz Njemačke

Piše: Tarik Moranjkić

Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, Udruženje mladih “Zefir” Srebrenik u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Srebrenik, kao i svake godine do sada organizuje tradicionalni bajramski koncert na kojem će učestvovati KUD "Mehlem" Oberhauzen iz Njemačke, zajedno uz članove ansambla Zefir.

Zajednička fotografija iz Oberhauzena.
Zajednička fotografija iz Oberhauzena.

“Naša posjeta Njemačkoj i posjeta članova KUD-a "Mehlem" je jedno novo i veliko iskustvo za cijeli tim Zefira, koji su sebe i svoj Srebrenik predstavili u najljepšem svjetlu u inostranstvu, tj. u Oberhausenu, a Mehlemovce ćemo u naš Srebrenik dočekati na najljepši mogući način. Ovom saradnjom i druženjem nastavit ćemo da održavamo prijateljstvo sa ovim dragim ljudima, koji su već osvojili naša srca, i da radimo na očuvanju i njegovanju tradicije te obostrane ljubavi prema Bosni. Raspoloženje Zefirovaca je na vrhuncu i pripreme za naše druženje i sami koncert su u završnici. Svima koji nisu obezbjedili karte preporučujemo da nas posjete na samom početku otvaranja ulaza i napominjemo da je kapacitet dvorane ograničen.” – za Srebrenik.NETwork kazao je prof. Jasmin Brašnjić, predjsednik Udruženja mladih “Zefir”.

Koncert će biti održan 26. septembra, odnosno trećeg dana Bajrama sa početkom od 19 sati u Domu kulture u Srebreniku, a ulaz za posjetioce je 3 KM.

12003914_883726741719811_6624289420633674574_n

"Raspoloženje među Mehlemovcima je maksimalno pozitivno. Svi su uključeni u pripreme. Očekujemo lijepo druženje sa nama dragim osobama i sretni smo što ćemo imati priliku upoznati i okolinu/domaćinstvo/ grad Srebrenik kao i ostale članove i prijatelje ansambla Zefir koji nažalost nisu bili u mogućnosti da nas posjete u maju u punom sastavu. Osjećamo se kao čuvari na putu očuvanje tradicije i kulturne baštine BiH, jer kako znamo do sada nije postojala ovakva suradnja/projekat koji se veže za izvođenje sevdaha i ilahija. Ponosni smo na svoje prijatelje u Zefiru i svakako na naše članove i roditelje koji su ovo sve omogućili, te duboko se zahvaljujemo svim našim članovima koji su uložili trud i vrijeme da bi se realizovao ovaj projekat. Naši članovi slijeću na tuzlanski aerodrom u subotu, na dan koncerta i ostajemo u Srebreniku do utorka, 29. septembra." - kazala je Hajrija Hodžić, predsjednica KUD "Mehlem" iz Oberhauzena, Njemačka.

Ekipa portala Srebrenik.NETwork družit će se sa gostima svaki dan u Srebreniku, a Vas dragi naši posjetioci pozivamo na Veliki bajramski koncert, u subotu sa početkom od 19 sati u Domu kulture u Srebreniku. Vidimo se!

Također provjerite

Zabranjeno Pusenje u ugostiteljskim objektima

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima stupa na snagu 13. juna 2024

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima stupa na snagu 13. juna 2024 Nakon gotovo dvije godine …

GO SDA SREBRENIK JE DOBILA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Izvršni odbor SDA Srebrenik imenovao je svog kandidata za gradonačelnika grada Srebrenika

Izvršni odbor SDA Srebrenik imenovao je svog kandidata za gradonačelnika Srebrenika Na sjednici Izvršnog odbora …