Bahatoj SDA u Srebreniku bitniji glasovi nego zdravlje građana

Gradski odbor PDA Srebrenik oštro osuđuje održavanje predizbornog skupa SDA, čiji akteri, zbog svojih ličnih interesa, među kojima i Ibrahim Zukić, direktor Doma zdravlja Srebrenik, inače kandidat ove stranke za gradonačelnika, u vrijeme epidemiološke situacije, izazvane korona virusom, zloupotrebljavaju građane, ne mareći za njihovo zdravlje i zaštitu.

I pored uputa Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK svim političkim subjektima da se pridržavaju naredbi i preporuka nadležnih organa, te da prilikom političkih skupova vode računa o higijensko-epidemiološkim mjerama, a posebno o držanju distance, nošenju zaštitnih sredstava (maske), kao i poštivanju maksimalnog ograničenog broja prisutnih osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru u skladu sa naredbama, SDA je svoju bahatost u punom sjaju pokazala i u Srebreniku, ne poštujući niti jedan od navedenih propisa.

Bez obzira kojim političkim subjektima pripadamo, i koliko glasova osvojili na predstojećim Lokalnim izborima, svima nama na prvom mjestu treba biti zdravlje i zaštita građana, a što nije pokazao ni aktuelni gradonačenik Srebrenika, koji je bio dužan da, poštujući naredbe kriznih štabova, i u skladu sa svojim nadležnostima, ovaj masovni skup prekine.

Gradski odbor PDA Srebrenik poziva nadležne organe da sankcionišu odgovorne osobe za organizaciju skupa i tim primjerom pokažu da mjere zaštite vrijede isto za sve građane, te da su svi građani isti pred zakonom.

Press služba PDA Srebrenik

Pogledaj i ovo

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.

Intervju: Almir Tursunović – kandidat za Gradsko vijeće Srebrenika nezavisna bosanskohercegovačka lista NBL

Da može grad biti bez gradonačelnika i Gradskov vijeća i da mogu raditi i djelovati ovako kao u Srebreniku onda zašto ih i birati ? Reći ću da je to ponižavajuće i jedna i druga strana moraju naći zajedničku a ne držati se samo toga "mene je narod birao", kako jedni tako i drugi