Tvrđava Gradina Srebrenik

BABUNOVICI(CEHAJE) PUTNICI ISPALI IZ AUTA

Tri su osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći u Ćehajama kod Srebrenika. Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, vozač “opel vektre” (409-K-389) Mirnes P. (26) iz Babunovića kod Srebrenika, krećući se u pravcu Tuzle, izgubio je kontrolu nad vozilom te se punom brzinom zabio u palete crijepa u krugu stovarišta građevinskog materijala firme “Sančo”.

“Vektra” se od siline udara više puta okrenula i zaustavila na sredini kolovoza, a saputnici Mirza M. (29) i Miralem B. (18), obojica iz Babunovića, ispali su iz vozila. Povrijeđeni vozač i njegovi saputnici sanitetskim vozilom Doma zdravlja Srebrenik prevezeni su u Univerzitetski klinički centar Tuzla, čiji se ljekari nisu izjasnili o težini njihovih povreda.

Vozilo je potpuno smrskano, a uništen je i dio metalne ograde stovarišta građevinskog materijala “Sančo”, kao i devet paleta crijepa. Uviđaj su obavili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši