Autobus koji je dvaput mogao otići do Mjeseca i natrag…

Njemački su policajci ostali šokirani kad su u rutinskoj kontroli latvijskog autobusa ustanovili da je vozilo prešlo više od 1,8 milijuna kilometara. Bila je to, naime, obična rutinska kontrola prometne policije na brzim cestama u okolici Berlina.

Autobus s latvijskim registarskim oznakama odabran je sasvim slučajno jer ništa naoko nije upućivalo na to da se radi o krntiji koja je prevalila tolike kilometre. Ipak, jedan je policajac uočio opasno izlizane gume, a kako je autobus bio pun latvijskih turista – njih 67 je putovalo na odmor u Švicarsku – prometnici su odlučili detaljnije pregledati vozilo.

Ušli su unutra i ustanovili svašta – da su mu kočnice potpuno istrošene, da su podovi toliko truli da latvijski turisti samo što nisu počeli ispadati… No šok je uslijedio tek pregledom odometra – autobus je prevalio kilometara dovoljno da dvaput dođe do Mjeseca i nazad. Ili, gledano “samo zemaljski”, taj je isti autobus po ekvatoru mogao obići cijelu zemaljsku kuglu čak 45 puta.

Vozilo je odmah isključeno iz prometa, a latvijski turisti ostali su na cesti. Njihovo je putovanje ovdje završilo jer je uskoro došla vučna služba, zakačila autobus za kuku i odvukla ga s ceste.

vecernji.hr

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši