Tvrđava Gradina Srebrenik

Poplava u Tuzli

Na Batvi se vozi krajem ceste.
Raskrsce na Batvi totalno pod vodom. Jedino se trotoarom moze proci.
Stanje na Ircu je kriticno.
Cesta jos prohodna, ali ne za sve.
Voda je vec cijelim dijelom ceste.
Benzinska pumpa je pod vodom.
Kod solane je srednji travnatio dio ceste pod vodom.
Voda izbija iz sahtova.
Red automobila ide trotoarom.
Cijela raskrsnica je pod vodom.
Automobili se bore sa dubinom.
Neka auta "nosi" voda.
Prelazak vode preko lezeceg policajca.
Voda je dosla do znakova kraj ceste. Neke zgrade su poplavljene.
Voznja trotoarom.
Dzipovi nemaju problema sa dubinom.

Navigacija: 1 2 >
Oznake: Na Batvi se vozi krajem ceste. Raskrsce na Batvi totalno pod vodom. Jedino se trotoarom moze proci. Stanje na Ircu je kriticno. Cesta jos prohodna, ali ne za sve. Voda je vec cijelim dijelom ceste. Benzinska pumpa je pod vodom. Kod solane je srednji travnatio dio ceste pod vodom. Voda izbija iz sahtova. Red automobila ide trotoarom. Cijela raskrsnica je pod vodom. Automobili se bore sa dubinom. Neka auta "nosi" voda. Prelazak vode preko lezeceg policajca. Voda je dosla do znakova kraj ceste. Neke zgrade su poplavljene. Voznja trotoarom. Dzipovi nemaju problema sa dubinom.

Lokacija: Tuzla, BiH
Datum: 28. Maj 2004.
Avanturisti: Kristijan
Vrijeme: Proljetni pljusak, predvece
Objekt: Poplava

U Tuzli se dogodio veliki pljusak koji je poplavio sva niza podrucja grada. Jaka kisa sa udarima leda padala je oko sat vremena. Kanalizacione cijevi nisu mogle da prime tolike kolicine vode. Saht otvori umjesto da su primali vodu izbacivali su vodu pod pritiskom iz kanalizacije nazad na ulicu, kao vodoskok, fontana. U zavisnosti od pritiska na mjestima su vodoskoci bili visoki i po metar.

Podrucje Batve i dio oko Solane i bolnice Kreka je bio jedno vrijeme nemoguc za saobracaj. Voda na ulici je bila toliko visoka da je prodirala u automobile. Cak i voznja trotoarom je bila rizicna, zbog velikih valova vode. Jedino vlasnici dzipova nisu imali velikih problema.

Komentariši