Tvrđava Gradina Srebrenik

Venecija

Jahta pred ulazak u Veneciju.
Pogled na Veneciju sa mora, iz daljine.
Pogled sa Mora, ali sad smo mnogo blize. Zgrade se jasno vide.
Pred samo uplovljavanje.
Prvi vidjeni most.
Klasicne Venecijanske kuce (vile) sa mostom.
Jedna od kuca.
Odavde pocinje luka.
Toranj na trgu je najvisa zgrada.
Luka u Veneciji. Tu cemo se parkirati sa brodom.
Klasicni Venecijski detalj.
Prvi dodir sa kopnom. Pjesacki most, ispod gondole, veliko setaliste.
Stanje na ulici kada nije sezona navale turista.
Setaliste uz obalu.
Jedan od prvih predjenih mostova.
Venecijski kanal. Plove gliseri, 100 na sat. :-)

Navigacija: 1 2 3 >
Oznake: Jahta pred ulazak u Veneciju. Pogled na Veneciju sa mora, iz daljine. Pogled sa Mora, ali sad smo mnogo blize. Zgrade se jasno vide. Pred samo uplovljavanje. Prvi vidjeni most. Klasicne Venecijanske kuce (vile) sa mostom. Jedna od kuca. Odavde pocinje luka. Toranj na trgu je najvisa zgrada. Luka u Veneciji. Tu cemo se parkirati sa brodom. Klasicni Venecijski detalj. Prvi dodir sa kopnom. Pjesacki most, ispod gondole, veliko setaliste. Stanje na ulici kada nije sezona navale turista. Setaliste uz obalu. Jedan od prvih predjenih mostova. Venecijski kanal. Plove gliseri, 100 na sat. :-)

Lokacija: Venecija, Italija
Datum: Cetvrtak 22. Maj 2003.
Avanturisti: Kristijan i drustvo sa faxa
Vrijeme: Suncano i vruce
Objekt: Grad na vodi :-)

Venecija je poznati italijanski grad. Smjesten je na 4 ostrava u Jadranskom moru. U njemu je zabranjeno saobracanje motornim vozilima koja se krecu kopnom, znaci dozvoljeni su samo brodovi, camci, gondole i sl.. Cijelim gradom se prostire splet kanala kojima plove uglavnom gondole, i kanala ima skoro vise nego ulica. Obicno kraj svake ulica ima i kanal, ali kraj svakog kanala nema ulica za pjesake.

Grad je inace maksimalno turisticki napucan, i turista ima bezbroj iako prava sezona nije na vidiku. Svaka ulica i ona najuza i najzabacenija je sredjena kao i glavna, sve radnje su prelijepe, sve blista i sija. Najvise se moze ugledati radnji sa maskama, i radnji sa suvenirima.

Posebne turisticke atrakcije su: voznja gondolom, hranjenje golubova na glavnom trgu, Crkva na trgu sa zlatnim statuama, Marko Polo most, Most uzdisaja, pogled na grad sa vrha tornja, kupovina maske za bal pod maskama :). Ima toga jos mnogo, nego se za dan ne moze obici.

Mane Venecije su: zimi je cijela pod vodom, ukljucujuci vecinu ulica, glavni trg i sl.. Prljavo more radi toga sto tu dolazi bezbroj motorno pogonjenih brodova svaki dan, ukljucujuci i brodove velike kao Titanik. Znaci kupanje 0 poena.

Skupi i nisu bas nesto extra, ocekivao sam da su skuplji. Dolazak u grad je moguc jedino brodom, a povratna karta od obale do grada je 7 Eura. Parking za ostavljeno auto je nesto oko 20 Eura dan. Kafa na trgu je oko 10 Eura, a u nekoj sporednoj ulicici ima kafa i od 1-2 Eura. Penjanje na toranj 6 Eura, mislim da je 5 Eura ulazak u crkvu, 1 Euro hrana za golubove, 100 Eura je pola sata voznje gondolom, maske su oko 100 Eura, ali opet zavisi ima ih i jeftinijih a ima ih i pravo skupih. Obicni suveniri su oko 2-3 Eura.

Komentariši