Tvrđava Gradina Srebrenik

New Camp

Da bi usli treba vam ovakva karta, kosta 5 eura.
Ovaj viseci zatvoreni most vodi do ulaza u muzej. Iza muzeja je stadion.
Ovako stadion izgleda izvana.
Fudbalski pehari.
Jos pehara.
XXL pehari.
Maketa stadiona.
Na ulazu u stadion vas ceka ovaj prizor.
Zvjerlam okolo. Na sve strane je veliko.
Pogled nalijevo.
Navijaci.
Centralni dio.
Pogled nadesno.
Primjetite kako pocinje peti red tribina.
Pogled sa zadnje stolice na stadionu. Vidi se cijeli teren.
Opet desno.

Navigacija: 1 2 >
Oznake: Da bi usli treba vam ovakva karta, kosta 5 eura. Ovaj viseci zatvoreni most vodi do ulaza u muzej. Iza muzeja je stadion. Ovako stadion izgleda izvana. Fudbalski pehari. Jos pehara. XXL pehari. Maketa stadiona. Na ulazu u stadion vas ceka ovaj prizor. Zvjerlam okolo. Na sve strane je veliko. Pogled nalijevo. Navijaci. Centralni dio. Pogled nadesno. Primjetite kako pocinje peti red tribina. Pogled sa zadnje stolice na stadionu. Vidi se cijeli teren. Opet desno.

Lokacija: New Camp stadion, Barselona, Spanija
Datum: Subota 24. Maj 2003.
Avanturisti: Kristijan i drustvo sa fakulteta
Vrijeme: Suncano
Objekt: Najveci evropski stadion

New camp stadion je najveci stadio u Evropi. Moze da primi 120000 gledalaca. Od njega je veci jedino Marakana stadion u Brazilu. Slike vjerovatno ne mogu da docaraju velicinu tog objekta, to se mora vidjeti uzivo. Na sve strane su stolice, redovi tribina, a dole je prekrasan pogled na igraliste.

Tribine su napravljene stepenicasto, i sa jedne strane ima 5 redova tribina, a sa druge 3 reda i plus komentatorske loze. Dva velika semafora, svaki sa po jedne strane, i zeleno igraliste na dnu. Sa svake stolice se igraliste vidi u potpunosti, sto me je iznenadilo jer sam mislio da se sa podvucenih stolica pola ne vidi.

Da bi ste usli u stadion morate proci kroz muzej sportskog drustva Barselona, gdje su izlozeni pehari, medalje, fotografije i skulpture koje imaju veze sa fudbalom, rukometom i ostalim sportovima u kojima je Barselona klub dobar. Na izlazu morate proci kroz suvenir shop gdje se mogu kupiti dresovi, sorcevi, privjesci, lopte i sl. sa znakom Barselone.

Komentariši