Tvrđava Gradina Srebrenik

Loret De Mar

Setaliste uz obalu.
Pjescana plaza.
Padobranac se voza.
Prodavnica alkohola.
Sombrero, turisticka atrakcija.
Klasicna uska ulica.
Crkva na glavnom trgu.
Plaza, i more prekriveno maglom.
Magla iznad grada.
Maglovita plaza.
Na plazi.
Pogled na grad u prisustvu magle.
Plaza seze do samih granica grada.
Bazen na vrhu hotela.
Heteli uz plazu.
Plaza.

Navigacija: 1 2 3 >
Oznake: Setaliste uz obalu. Pjescana plaza. Padobranac se voza. Prodavnica alkohola. Sombrero, turisticka atrakcija. Klasicna uska ulica. Crkva na glavnom trgu. Plaza, i more prekriveno maglom. Magla iznad grada. Maglovita plaza. Na plazi. Pogled na grad u prisustvu magle. Plaza seze do samih granica grada. Bazen na vrhu hotela. Heteli uz plazu. Plaza.

Lokacija: Loret De Mar, Spanija
Datum: Subota 23.-26. Maj 2003.
Avanturisti: Kristijan i drustvo sa fakulteta
Vrijeme: Suncano
Objekt: Grad

Leret De Mar je turisticki grad na mediteranskoj obali Spanije. Iako turizam u njemu postoji jos od pocetka 20 stoljeca, intenzivno se razvio tek nakon 1965.godine. U gradu postoji oko 110 hotela, velika pjescana plaza, mala rijeka, splet ulica sa suvenir shopovima, mnogo diskoteka i kafica, dvije kuglane, jedna kula iz 13 vijeka i jedan dvorac-tvrdjava, stara crkva i poneka nova gradjevina.

Grad je udaljen oko 100 km od Barselone. Auto put je u blizini, pruga se nalazi u susjednom Blanesu. 9 Eura je povratna karta iz Loreta do Barselone (do u centar grada – busem do Blansa, vozom do Barselone).

Glavne turistucke atrakcije su: plaza, diskoteke, shopovi, Aqua park, skijanje na vodi, padobranstvo na vodi, voznja brodom, posjet dvorcu tvrdjavi, odlazak na viteske igre. U principu ima dosta savremenih stvari, jako malo istorijsko-kulturnih. Ovo je bas noviji turisticki grad.

Dodatne napomene: U skoro svim shopovima je se moguce cjenkati, pa se desavalo da covjek trazi 40 Eura za dres a onda proda dva dresa za 20 Eura. More im je izuzetno hladno. Guzva je u sezoni jer tad dodje oko 120000 turista. U maju ih ima oko 10000-15000 hiljada.

Komentariši