Srebrenik.NET / Vijesti / Ansambl „Iskre“ na međunarodnom festivalu u Bugarskoj: Lijepo im je to Crno more, i mnogo uzburkano i veliko, ali nije ni izbliza…

Ansambl „Iskre“ na međunarodnom festivalu u Bugarskoj: Lijepo im je to Crno more, i mnogo uzburkano i veliko, ali nije ni izbliza…

Kao i mnogo puta do sada, kroz pjesmu i druženje, predstavili smo Bosnu i Hercegovinu i naš Grad Tuzlu, sada na obalama Crnog mora, u Bugarskoj.

Uz voditelja Ansambla, Damira Beganovića i korepetitora Jasenka Džambića, s nama je ove godine išao i predstavljanje našeg grada i zemlje iz koje dolazimo obogatio naš dragi prijatelj i muzičar Muhamed Nalić Hame. Na Festivalu je bilo učesnika iz amaterskih kulturno-umjetničkih društava iz Bugarske, Rumunije, Litvanije i  drugih zemalja regiona.

U poznato bugarsko ljetovalište Zlatni Pjasci (Златни пясъци) povedosmo i Suljaginu Fatu i Diridiku i El-Muhammeda iz plemena starih Azra, a ruku na srce, i pokoja suzica je kanula na našu lijepu sevdalinku, koja je već na neki način postala i zaštitini znak Ansambla „Iskre“ –  Mene majka jednu ima…  Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo daleko od kuće.

I ono što je uvijek najvažnije: svaki novi kilometar koji napravimo, svaka nova melodija predstavljena novoj publici je i s k r a i uvijek novi novi poticaj da Ansambl živi i njeguje tradiciju druženja, putovanja, prijateljstva i horskog pjevanja.

I da znate: Lijepo im je to Crno more, i mnogo uzburkano i veliko, ali nije ni izbliza slano kao naše malo more u našem malom Gradu na Zrnu Soli.

 

The post Ansambl „Iskre“ na međunarodnom festivalu u Bugarskoj: Lijepo im je to Crno more, i mnogo uzburkano i veliko, ali nije ni izbliza… appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico