Amar Salkic u seniorima Gracanice

Amar Salkic kosarkas koji veoma uspjesno dugi niz godina nastupa za mladje selekcije Silver Kingsa igrat ce ovu polusezonu na dvojnu registraciju za svoj maticni klub a i za seniorsku ekipu KK Gracanice u A2 Ligi FBiH.

Svojim dobrim igrama je zainteresovao celnike KK Gracanica koji polako ali sigurno stvaraju respektabilan klub. Vec je bio u rosteru na derbi utakmici protiv KK Brcko a ovo ce biti odlicno iskustvo za njegov dalji razvoj.

Igrajuci za pionire i kadete Silver Kingsa osvoio je nekoliko medalja u Ligi mladih RKS Tuzla a bio je najmladji ucesnik pionirske ekipe koja je svojevremeno osvojila trece mjesto na Prvenstvu BiH. Njegova kadetska ekipa Silver Kingsa se takmici u Ligi mladih RKS Tuzla i trenutno se nalaze na drugom mjestu lige iza KK Modrica sa omjerom od 11 pobjeda i 2 poraza.

Pogledaj i ovo

Promocija knjige za inžinjere – Matematika 1 – zbirka zadataka

Knjiga Matematika I je dugogodišnji projekat autora: Selmir Karić, Kristina Nurkanović i Sead Rešić. Knjiga pokriva sva poglavlja Matematike I. Svi zadaci su detaljno uređeni, svaka oblast ima teorijski uvod. Namijenjena je za izučavanje Matematike na tehničkim fakultetima, a preporuka je i za svakog studenta, učenika, nastavnika i profesora.

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.