Srebrenik.NETwork

SKANDAL: Pobjedniku “Zvezde Granda” zabranjen doček na trgu!?

Veliki skandal potresa Srebrenik, a razlog je doček pobjednika najnovije sezone srpskog muzičkog rijalitija “Zvezde Granda” Mirze Selimovića u rodnom gradu!

Podsjetimo, talentovani Mirza je već drugi pobjednik ovog showa zaredom koji dolazi iz Bosne i Hercegovine (nakon Kakanjca Amara Jašarspahića – Gileta) i slično kao i Giletu u Kaknju, planira se i doček Selimoviću u Srebreniku.

Taj doček je planiran za sutra, u utorak 08.07.2014 na gradskom trgu u Srebreniku. A zakazani pobjednički koncert, kao onaj što je imao i njegov prethodnik Amar Gile, ovogodišnji pobjednik bi trebao imati 5. 8. ove godine.

No, bina koja je juče postavljena na trgu, koja uopšte ne zaklanja spomenik, danas se sklanja i vraća ispred Doma kulture, gdje će izgleda najvjerovatnije biti održan doček.

Navodno je u Općini Srebrenik udruženje poginulih boraac zabranilo da se doček organizuje na trgu ispred spomenika poginulim borcima, što se dovodi u povezivanje da u ovaj potez imaju umiješane prste i članovi NGG “Srebrenik je naš”.

Reakcije su različite. Dok neki odobravaju izmještanje pozornice, drugi kažu da su primjedbe licemjerne – i da je već bilo različitih zabavnih sadržaja pored spomenika, uključujući i one kad su dolazili gosti iz drugih država, kao što su tamburaši iz Vinkovaca, te se vrlo rijetko mogu vidjeti oni koji su protestovali zbog Mirzinog dočeka kako odaju počast poginulim borcima – osim kad snima televizija i kad su u pitanju godišnjice. Svi smo i svjedoci puštanja muzikeu okolnim klubovima i kafanama.

“Znam ja nas, *ebo ti nas..”