Razgovori o važnim projektima za općinu Srebrenik: Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović u Ankari

U okviru programa koji organizira Unija općina turskog svijeta (TDBB), načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović jučer je zajedno sa kolegama načelnicima iz BiH boravio u Ankari gdje  je, između ostalih, organizovan i radni sastanak kod Predsjednika odbora Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj TİKA za Balkan gospodina Mahmuta Cevika.

Na sastanku je razgovarano o projektima koji su kandidovani te o budućim aktivnostima koje mogu biti finansirane od strane Turske agencije za razvoj TIKA.

Načelnik Omerović je na sastanku  predložio, a što je i prihvaćeno,  da se u uredu TIKA za BiH nakon povratka iz Turske organizira sastanak na kojem bi dobili detaljnije informacije o statusu projekata koji su do sada kandidovani te detaljne upute za projekte koji se mogu kandidovati u narednom periodu.

U ime općine Srebrenik načelnik Omerović je predložio  nekoliko za našu lokalnu zajednicu veoma važnih projekata i to:
1. Izgradnja i opremanje službe hitne pomoći,
2. Dogradnja muzejskog prostora u okviru Doma kulture Srebrenik,
3. Dogradnja i opremanje dječijeg vrtića,
4. Rekonstrukcija Starog grada Srebrenika i izgradnja pratećih objekata,
5. Izgradnja sportske dvorane za potrebe osnovne i srednje škole,
6. Izgradnja doma za stara lica ili ispostave neke od klinika u formi javno privatnog partnerstva.

-“Na mnogobrojnim sastancima koji su organizovani sa najznačajnijim institucijama, tražiti ću mogućnost obezbjeđenja sistema za uzbunjivanje prilikom elementarnih nepogoda, pomoć u opremanju profesionalne vatrogasne jedinice, kao i ostale vidove pomoći koja se ogleda u obuci za radnike organa uprave na razne teme kao što su upravljanje imovinom, investicijama, projektima i sl. što će dovesti do kvalitetnijeg pružanja usluga stanovnicima naše općine”, rekao je načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović.

Na  sastancima u Ankari  je prisustvovao i Ambasador Bosne i Hercegovine u Turskoj gospodin Bakir Sadović koji je obećao da će se maksimalno založiti i pomoći da neki od ovih projekata veoma brzo budu implementirani.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …