Srebrenik.NET / Aktuelno / Pogledajte kako izgleda renovirana škola u Dubokom Potoku

Pogledajte kako izgleda renovirana škola u Dubokom Potoku

Renoviran centralni objekat OŠ Duboki Potok

U sklopu projekta povećanja energentske efikasnosti javnih objekata koji je finansiran od strane UNDP-a, dana 13.04.2015. godine završena je prva faza utopljavanja Osnovne Škole u Dubokom Potoku. U zgradi centralnog objekta OŠ Duboki Potok zamijenjena je kompletna stolarija objekta, krov, izvršena je termoizolacija objekta i urađena je nova fasada.

 Paralelno sa radovima koji su počeli 05.01. a završili 13.4. 2015 godine izvodila se i redovna nastava. Uz profesionalnu organizaciju radova od strane izvođača Gromex d.o.o. sve se odvijalo nesmetano i uz maksimalnu bezbijednost.

 Radovi se nastavljaju

Kako nam je rekao direktor OŠ Duboki Potok Edis Bajrekarević radovi će se nastaviti. „Na sportskoj sali i dijelu škole između sale i centralne škole samo je zamijenjen krov. Moramo naći rješenje za ove objekte posebno za salu koja je prošle godine bila poplavljena i još uvijek je prisutna vlaga u ovom objektu. Također jedan od prioriteta bit će izgradnja odvodnog sistema oko škole kako ne bi ponovo došlo do poplave. To bi bio veliki poraz svih nas da objekat u koji je uloženo blizu pola miliona KM ponovo bude poplavljen. Uradit ćemo sve da do toga ne dođe i pozivamo sve one koji žele da budu dio ove lijepe priče da pomognu u renoviranju preostalih objekata ove škole. Osim centralne škole, naša škola pokriva još četiri područne škole na kojima će se izvršiti određeni zahvati u skladu sa finansijskim uslovima.”

Izvođač radova, firma Gromex d.o.o. preduzeće je osnovano u proljeće 1996 godine i od dana registracije pa sve do danas uspješno obavlja građevinsku djelatnost. Pružaju svojim poslovnim partnerima usluge građevinarstva na području Bosne i Hercegovine, a uvođenjem standarda ISO 9001:2008 od juna 2009 takođe mogućnost za proširenje djelatnosti na EU i šire.

Pogledajte par slika škole u novom ruhu.

Osnovna škola Duboki Potok, Srebrenik

Osnovna škola Duboki Potok, Srebrenik

Osnovna škola Duboki Potok, Srebrenik

Osnovna škola Duboki Potok, Srebrenik

UNDP-u, Gromex-u i gosp. Edisu Bajrekareviću puno hvala na odlično urađenom poslu.