Srebrenik.NET / Aktuelno / Ovog puta u staračkom domu: Mr Bean se vraća na ekrane?

Ovog puta u staračkom domu: Mr Bean se vraća na ekrane?

On će zauvijek biti dijete u srcu, ali se čini da čak ni Mr Bean ne može odoljeti zubu vremena. Sklon “pravljenju grubih grešaka” ikona komedije mogla bi se vratiti na televizijske ekrane kao stanovnik staračkog doma, piše “Daily Mail”.

Pisac Richard Curtis, koji je radio na serijama ITV-a o Mr Beanu 1990-ih, prije nego što je napravio filmski hit “Četiri vjenčanja i sprovod”, izjavio je kako je došao u iskušenje da se “vrati” Mr Beanu.

Međutim, on bi mogao imati težak zadatak da uvjeri glumca Rowana Atkinsona, koji je rekao da baš i ne bi bio sretan da igra lika kojeg je Curtis stvorio prije 20 godina.

No, Curtis ne namjerava odustati te je izjavio kako se nada da će Atkinson pristati ponovo igrati Mr Beana.

“Mr Beana bih smjestio u starački dom, tako da Rowan ne bi morao farbati kosu. Naravno, on bi se nastavio ponašati djetinjasto jer mislim da zadržavamo mnogo djetinjih osobina bez obzira na to što smo odrasli, ma koliko to nastojali sakriti”, istakao je Curtis.

Lik je nastao iz skečeva rađenih za “Atkinson's stage show” 1980-ih nakon čega je to preoblikovano u epizode za TV.

Bila je to jedna od ITV-ovih najpopularnijih serija, koja je prikazivana od 1990. do 1995. i na svom vrhuncu je imala 18 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji. Serija je iznjedrila i dva filma, jedan 1997, a drugi deset godina kasnije. Serija još uvijek privlači milione gledatelja širom svijeta, a samo jedan skeč na YouTube-u pregledan je 57 miliona puta.


Fast Tube by Casper

Ostavi komentar