Srebrenik.NETwork

Nove cijene letova za Europu sa tuzlanskog Aerodroma – ko je lakši manje plaća

Nove cijene letova za Europu sa tuzlanskog Aerodroma saopštene su danas od strane Wizzaira

Wizzair, kompanija koja već par godina leti sa tuzlanskog Aerodroma poslala je svim korisnicima njihovi usluga novi tarifni model koji stupa na snagu od 04.04.2016. Ova avio kompanija je prošle godine prevezla preko 250.000 putnika do i sa tuzlanskog aerodroma i nada se da će ove godine ovaj broj povećati za 30.000 putnika.

Wizzair kao prva istočno-europska niskobudžetna kompanija želi biti prva takva kompanija u Europi i prestići svog direktnog konkurenta Ryanaira koji se specijalizovao za tržište zapadne Europe. Sa novim tarifnim modelom nadaju se da će to i postići. Naime, dosadašnja praksa da se u kabinu može ponijeti lični prtljag do 10kg zamijeniti će se pravilom “Combined-Weight-Limit” za putnika i lični prtljag. Za samo 9,99EUR u osnovnoj verziji, putnici koji imaju Body-Mass-Index (BMI) od 20 zajedno sa  7kg ličnog prtljaga, imati će “Priority boarding” za samo 3€.

Članovi Wizzair kluba profitiraju daleko više, osim jeftinije cijene karte od 10€ po letu oni će moći ponijeti i 5kg više prtljaga. Provjera ovog pravila će se vršiti direktno prilikom pregleda i skeniranja putnika na ulazu u čekaonicu.

Wizzair želi na ovaj način da uštedi na kerozinu i bude još konkurentiji na tržištu jeftinih letova. Također cilj Wizzaira je da poboljša svijest putnika o ličnom zdravlju i zaštiti naše okoline. Nove cijene karata biti će oficijelno u prodaji od 04.04 a putnici će za prve narudžbe dobiti i 10kg više na ličnu težinu. Prema neoficijelnim navodima Wizzair želi da spriječi putnike da se prenatrpaju prije leta, dosta putnika je posmatrano kako stavljaju teške stvari, kao što su baterije od računara u džepove jakni ili oblače dvije-tri jakne prije samog leta, kao što to ne rade ekološki osviješteni putnici.

Putnici koji su mršavi i ujedno su članovi Wizzair kluba najviše će profitirati sa ovim novim pravilima jer će moći da ponesu i dodatni “Personal Item” (mali lični prtljag) u prvom letu.

 

 

 

 

🙂

Tekst je satiričnog karaktera, napisan uz 1. April.