Srebrenik.NET / Aktuelno / Nasa Amira Bojadzija Dan i njen suprug Michael poklonili 20000 dolara UKC Tuzla

Nasa Amira Bojadzija Dan i njen suprug Michael poklonili 20000 dolara UKC Tuzla

Kako saznajemo, nasa Amira Bojadzija Dan, rodjena i odrasla u Srebreniku, i njen suprug Michael Dan iz Toronta su donirali Klinici za neurokirurgiju UKC-a Tuzla 20 000 dolara.

Prenosimo dio vijesti:” Nakon kratkotrajnog upoznavanja s klinikom i načinom njenog rada, Amira Dan i njezin suprug, inače poznati neurokirurg iz Toronta, Michael Dan odlučili su ovom donacijom unaprijediti rad klinike. Donacija će, kako navode iz UKC-u Tuzla, biti iskorištena za nabavku dodatne opreme za operacijski mikroskop, koji se svakodnevno koristi pri izvođenju složenih neurohirurških operacija. Operativni zahvati moći će se na ovaj način putem video-veze prenositi unutar i izvan klinike, snimati i fotodokumentirati. Ostatak donacije bit će iskorišten za unapređnje informacijskog sustava klinike, čime će se svakodnevni rad osoblja s pacijentima podići na višu razinu.

Osim navedene donacije, zahvaljujući angažmanu dr. Michaela Dana i profesora Andresa Lozana, direktora Klinike za neurokirurgiju Univerziteta u Torontu, uspostavljena je jednogodišnja stipendija za jednog neurokirurga iz BiH za akademsku 2012./13. godinu. Ova stipendija omogućit će jednogodišnju edukaciju neurokirurga koji je kvalificiran da radi u BiH i ispunjava druge kriterije za obavljanje prakse u provinciji Ontario. Edukacija će se provoditi na Klinici za neurokirurgiju Univerziteta u Torontu.” (Sarajevo-X.com)

Amira, tebi i tvojima sve najbolje i sretan sam sto te znam takvu kakva si.

Sve najbolje i puno pozdrava, OmerBeg.

Ostavi komentar