Na Sajmu privrede u Tešnju HIFA OIL Grupacija nastupa u punom sastavu

 HIFA OIL Grupacija na ovogodišnjem 13. po redu Sajmu privrede u Tešnju učestvuje sa svih svojih 8 članica. Uz HIFA OIL, na sajmu će se na istom štandu predstaviti njene kompanije kćerke EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačka kompanija LB.Profile GmbH.

«Naš ovogodišnji sajamski nastup fokusirali smo na nekoliko strateški važnih tema. Domaćem i regionalnom tržištu predstavit ćemo našu njemačku kompaniju LB.Profile. Također, budući da je ove godine Njemačka partner Sajma, iskoristi ćemo priliku i razgovarati o jednom novom velikom projektu u tom smislu. Nadam se da ćemo nakon Sajma moći kazati više pojedinosti o svemu», kazao je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL.

HIFA OIL Grupacija zapošljava ukupno 257 radnika. Sve njene kćerke kompanije poslovale su uspješno u prošloj godini, završivši 2016. sa povećanim udjelima u tržištu svaka u svojoj branši.

Kao lideri u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, Grupacija ima 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. Kompanija različitim gorivima snabdijeva oko 200 partnera u BiH. Već duže vrijeme HIFA OIL snabdijeva i NATO snage naftom i avio gorivom u BiH.

Samo ove godine HIFA OIL je ušavši u investicioni ciklus kupila neke značajne firme kao što su LB.Profile u Njemačkoj, lidera u proizvodnji i inovacijama PVC profila u građevinskoj industriji i slovenskog distributera željeza u BiH Mersteel, a oživaljavanjem «Terminala» Željezare Zenica, HIFA OIL Grupacija pokrenula je ovaj dio domaćih resursa koji će biti usmjereni na trajnu stabilizaciju tržišta naftom i naftnih derivata, postavši privatni distributer sa najvećim kapacitetima za skladištenje nafte. Ugovorom o isporuci JET A1 avio gorivima za avio kompanije, HIFA OIL dala je svoj doprinos podizanju razine konkuretnosti Međunarodnog Aerodroma Sarajevo.

U proteklih 15 godina, HIFA OIL Grupacija se razvila u respektabilnu kompaniju koja posluje u različitim poslovnim oblastima kao što su distribucija nafte, naftnih derivata i energenata, zatim distribucija i proizvodnja metalskih i pvc proizvoda, te otkup i distribucija poljoprivrednih proizvoda.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …