Srebrenik.NETwork

Lejla Zahirović prvo mjesto na Festivalu pjevača amatera Tinja 2012

Sinoć je pred oko hiljadu prisutnih u Domu mladih Tinja G. održano finalno veče pjevača amatera u organizaciji Asocijacije Mladih Tinja.
Naime, prisutni su upoznati sa činjenicom da je jedini cilj festivala stvaranje boljeg ambijenta i razvijanje kulturnog života u Tinji. Sav sadržaj festivala je bio usmjeren na činjenicu da mladi ljudi zaslužuju priliku da pokažu svoj talenat. Festival je trajao mjesec dana, a u periodu od četri nedjelje prisutni su imali priliku da slušaju kandidate različitih muzičkih profila .
Finalno veče festivala je počelo u 21 sat, a predstavilo se sedam finalista sa po dvije pjesme. Nakon predstavljanja svih finalista prisutne su zabavljali specijalni gosti Mirza Selimović, Armin Kišić i Nedim Zukić – Zuka. Dok je stručni žiri zbrajao ocjene i odlučio kome će pripasti vrijedne nagrade, atmosferu do usijanja je podigao naš Mirza Selimović koji je svojim nastupom impresionirao publiku.
Stručni žiri sačinjavali su: Elvir Brčo Talović (predsjednik), prof. Elvis Kurtić, Mirza Selimović, Nedim Zukić, Mirnel Imširović i Asmir Zukić.

Prije proglašenja pobjednika od strane organizatora uručene su zahvalnice svim učesnicima i osobama koje su uzele učešće u organizaciji ovog festivala, također je najavljeno da organizator planira da ovaj festival pređe u tradiciju.

Odlukom stručnog žirija prvo mjesto pripalo je Lejli Zahirović (nagrada 200 KM), na drugom mjestu našla se Rabija Mahmutović (nagrada 100 KM), dok je treće mjesto zauzeo Adi Hasić (nagrada 50 KM). Nagrada publike pripala je Ajdinu Mušiću (nagrada 50 KM).

Ekipa našeg portala propratila je ovaj događaj i zabilježila atmosferu. Cijelu galeriju fotografija možete pogledati klikom ovdje.