Srebrenik.NET / Aktuelno / Gračanica INFO 23.3.

Gračanica INFO 23.3.

APRIL MJESEC ČISTOĆE – OD 25.3. POČINJE ODVOZ KRUPNOG OTPADA
Tokom mjeseca marta i aprila Općina Gračanica u saradnji sa preduzećem Komus vrši tradicionalnu akciju odvoza krupnog otpada iz domaćinstava. Akcija počinje 25. marta u naseljima Drafnići, Podgaj, Malta, Pašalići, Varoš i Mejdanić a kontejneri će na lokacijama u ovim mjestima biti do 31. marta.
Obaveza je građana da krupni otpad odlažu u kontejnere a u krupnim otpadom se ne smatra šljaka, zemlja, građevinski i sličan otpad a odvoz istog se vrši po posebnom zahtjevu u i trošku vlasnika. Odlaganje ove vrste otpada u kontejnere predstavlja prekršaj koji će biti prijavljen i sankcionisan od strane nadležne općinske inspekcije.
OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ FIZIKE ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA – NAJBOLJI UČENICI IZ OSNOVNIH ŠKOLA HASAN KIKIĆ I LUKAVICA
Proteklog vikenda održano je općinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola sa područja naše općine. Prvo mjesto su sa po 100 bodova podijelili Laila Zildžić, učenica OŠ Hasan Kikić i Tarik Devedžić iz OŠ Lukavica. Drugi je bio Eldar Buzadžić iz Hasan Kikić a treće mjesto je pripalo Belmi Hodžić iz Lukavice.
POVODOM SVJETSKOG DANA VODA – ČLANOVI ESRD DRIJENČA ČISTILI KORITO RIJEKE SPREČE
Povodom Svjetskog dana voda članovi Ekološko-sportsko-ribolovnog društva Drijenča Gračanica u ovim trenucima na rijeci Spreči na lokaciji „Mala takmičarska staza-Trnovača“ vrše čišćenje obale i korita od smeća.
GRAČANIČKE FIRME U OVOM TRENUTKU PUTEM RADIO GRAČANICE TRAŽE VIŠE OD 50 RADNIKA
Trenutno u programu Radio Gračanice između ostalih oglasa i obavještenja naši voditelji čitaju i oglase iz čak pet gračaničkih firmi koje potražuju radnu snagu.
Trenutno su otvorena 54 radna mjesta + radna mjesta koja nudi firma Sagra ali iz ove firme nisu naveli konkretan broj, nego traže “više izvršilaca”. Traže se tesari, kranisti, varioci, armirači, kuhari, konobari, vozači, zidari, bravari…Oglase možete pogledati na FB stranici Radio Gračanica.
OTVOREN VELIKI BAZEN NA TERMAMA
Jučer je na bazenima Terme obilježen Dan voda. Kupači su imali priliku prvi puta zaplivati u velikom bazenu a uskoro će na Termama biti otvoren i restoran sa bogatom ponudom. Terme rade svaki dan od 9 do 20 sati a cijena ulaznice je 5 KM.
NOVA PRIZNANJA I NAGRADE ZA GRAČANIČKI PRIVREDNI BREND, FIRMU KOVAN MI
Firma Kovan M.I. osvajila je glavnu nagradu sajma Grames-Demi 2017. Banja Luka “Zlatna libela”.
Ovo je samo jos jedna u nizu nagrada koja govori o uspješnosti i razvoju firme – navode u Kovanu.
UHAPŠENE DVIJE OSOBE ZBOG POSJEDOVANJA DROGE
Službenici policije PU/PS Gračanica jučer su izvršili pretres osobe inicijala M.O. iz Gračanice i kod istog pronašli dva pakovanja od pvc. folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.
Urađen je i pretres osobe inicijala D.K. iz Gračanice kod kojeg je tom prilikom pronađena određena količina tableta “ekstazi”.
Navedena materija i tablete su privremeno oduzeti i biće predmet vještačenja, a nad licima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada. Službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih događaja.
VATROGASCI GASILI POŽARE U MALEŠIĆIMA I DŽAKULAMA
Na području općine Gračanica dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Malešići i Džakule.
 
 
 

Powered by WPeMatico