Srebrenik.NET / Aktuelno / Dan voda nizom aktivnosti obilježen i u Gračanici

Dan voda nizom aktivnosti obilježen i u Gračanici

Pod pokroviteljstvom gračaničkog Vodovoda, Svjetski dan voda obilježen je nizom aktivnosti i kod nas. Prva aktivnost u Gračanici je bila nagradna igra koja je relizovana u saradnji sa Radio Gračanicom kada su nagrađeni slušaoci, ujedno i korisnici usluga gračaničkog Vodovoda.
Nakon toga je u foajeu BKC-a održana manifestacija na kojoj su nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi učenika osnovnih i srednjih škola sa područja naše općine a na temu Svjetskog dana voda. Na početku manifestacije prisutnima se obratio direktor vodovoda, mr. Fuad Alić koji je u svom govoru kazao da je moto ovogodišnjeg obilježavanja „Otpadne vode“ te je dodao da ima planova da se u narednom periodu i u Gračanici napravi jedan prečistač voda.
U nastavku su dodijeljene nagrade i priznanja učenicima kao i njihovim mentorima. Jedan od onih koji je aktivno uključen u cijelu ovu priču je profesor biologije, Šefik Hasić koji je i vođa grupa Eko lideri.
Po pet najboljih literarnih i likovnih radova nagrađeni su i novčano a najbolji su bili Ajdin Bešić učenika 8. razreda iz OŠ Soko koji je napisao najbolji literarni rad dok je najbolji likovni rad djelo učenika prvog razreda Druge OŠ iz Gračanice.
Snimak kompletne manifestacije možete poslušati u programu Radio Gračanice večeras (22.3.) od 19 sati a galeriju fotografija pogledajte na našoj FB stranici Radio Gračanica.

Powered by WPeMatico