Aerodrom u Tuzli u decembru oborio rekord

Decembarske poslovne prilike u kontekstu broja prevezenih putnika nisu išle na ruku Međunarodnom aerodromu u Sarajevu koji je zabilježio pad broja opsluženih osoba, dok je tuzlanska zračna luka u posljednjem mjesecu prošle godine oborila svoj rekord.

Međunarodni aerodrom u Sarajevu u decembru ove godine zabilježio je pad broja prevezenih putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je suprotno tome zračna luka u Tuzli oborila svoj rekord s rastom od čak 104 posto.

Naime, sa sarajevskog aerodroma u decembru ove godine opsluženo je okvirno 67 hiljada putnika, što je u odnosu na isti mjesec 2021. manje za blizu 4,5 posto, kada je ostvaren broj od njih 70.200.

Nasuprot tome, Međunarodni aerodrom u Tuzli u posljednjem mjesecu prošle godine, opslužio je 52.151 putnika, što predstavlja najveći broj u decembru od osnivanja ove zračne luke i povećanje od 104 posto u odnosu na isti mjesec 2021., kada su imali prevezene 25.473 osobe.

U kontekstu tuzlanskog aerodroma, odličnom poslovnom rezultatu doprinijela je promjena poslovne politike kompanije Wizz Air, koja je s 1. novembrom prošle godine zvanično zatvorila svoju bazu u Sarajevu, značajnije usmjerivši djelovanje u Tuzli, povećanjem broja letova na postojećim destinacijama. Također, u tom mjesecu svoje poslovanje iz Tuzle uspostavila je u aviokompanija Ryanair, koja je uvela letove na tri destinacije.

Povećanje broja prevezenih putnika iz Tuzle, osjetilo se već u prvim danima novembra, a i taj mjesec bio je na kraju rekordan za tamošnju zračnu luku. Naime, s tuzlanskog aerodroma u pretposljednjem mjesecu 2022. godine ukupno je prevezen 50.651 putnik. KLIX

Objava Aerodrom u Tuzli u decembru oborio rekord pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]