Adnan Bjelić i Nermin Tursić kandidati za gradonačelnika Srebrenika na prijevremenim izborima 5. Februara

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika biće održani u nedjelju 5. Februara, a zvanično kandidati za ovu poziciju su Adnan Bjelić – kandidat koalicije UJEDINJENI ZA SREBRENIK,koju su potpisali  gradski odbori SDP-a, NIP-a, NS-a i Stranke za BIH, te dr. sc. Nermin Tursić koji je kandidat SDA.

Oba kandidata su zaposlenici Gradske uprave u Srebreniku, Adnan Bjelić je donedavno bio savjetnik gradonačelnika  za privredu, dok je dr. Sc. Nermin Tursić na osnovu odluke Gradskog vijeća trenutni vršilac dužnosti gradonačelnika.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 103. sjednici, a nakon provedenog žrijebanja, usvojila Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore koji će biti održani 05.02.2023. godine. za  gradonačelnike Srebrenika Bihaća, Tuzle i Zvornika, te načelnike općina Bratunac i Vogošća.

Službeni početak izborne kampanje je 21. januar 2023. Godine.

Objava Adnan Bjelić i Nermin Tursić kandidati za gradonačelnika Srebrenika na prijevremenim izborima 5. Februara pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Također provjerite

Srebrenica - Bosna i Hercegovina

Dan žalosti u Federaciji BiH povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici prilika je za sve nas da se sjetimo žrtava, da izrazimo suosjećanje s njihovim porodicama i da reafirmiramo našu posvećenost miru, pravdi i suživotu. Klanjanjem dženaze i ukopom 14 tabuta s posmrtnim ostacima, te brojnim komemoracijama širom zemlje i svijeta, pokazujemo da žrtve genocida nikada neće biti zaboravljene i da će njihova sjećanja živjeti kroz naša djela i riječi.

Temperature Bosna

Izdato narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura i visokog UV indeksa

NARANDŽASTO upozorenje zbog visokih temperatura i UV indeksa Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je NARANDŽASTO …