Adnan Bjelić i Nermin Tursić kandidati za gradonačelnika Srebrenika na prijevremenim izborima 5. Februara

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika biće održani u nedjelju 5. Februara, a zvanično kandidati za ovu poziciju su Adnan Bjelić – kandidat koalicije UJEDINJENI ZA SREBRENIK,koju su potpisali  gradski odbori SDP-a, NIP-a, NS-a i Stranke za BIH, te dr. sc. Nermin Tursić koji je kandidat SDA.

Oba kandidata su zaposlenici Gradske uprave u Srebreniku, Adnan Bjelić je donedavno bio savjetnik gradonačelnika  za privredu, dok je dr. Sc. Nermin Tursić na osnovu odluke Gradskog vijeća trenutni vršilac dužnosti gradonačelnika.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 103. sjednici, a nakon provedenog žrijebanja, usvojila Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore koji će biti održani 05.02.2023. godine. za  gradonačelnike Srebrenika Bihaća, Tuzle i Zvornika, te načelnike općina Bratunac i Vogošća.

Službeni početak izborne kampanje je 21. januar 2023. Godine.

Objava Adnan Bjelić i Nermin Tursić kandidati za gradonačelnika Srebrenika na prijevremenim izborima 5. Februara pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]