Srebrenik.NET / Zanimljivosti / 62-godišnji Gračanlija mladu Moldavku izvukao iz ralja makroa, oženio i dobio sina

62-godišnji Gračanlija mladu Moldavku izvukao iz ralja makroa, oženio i dobio sina

Tridesetogodišnja Moldavka Viktorija Kirica, udata Halilčević, prije petnaest dana u tuzlanskom porodilištu rodila je 3,5 kilograma tešku i zdravu mušku bebu, Ibrahima.

Sreću je, kako i priliči, podijelila sa suprugom Sulejmanom Halilčevićem, u ovom kraju poznatijim po nadimku Bubonja.

Samački život

Nakon što je Viktorija izašla iz bolnice, kuća Halilčevića u gračaničkom naselju Korića Han svaki dan je puna gostiju, prijatelja, rodbine, poslovnih ljudi. Došli Esad Tursunović, Šefik Softić, Sead Žepić, Azem Ahmetašević, Vahid Brkić, Hasan Brkić, Osman Puškar, Zuhdija Zildžić… Doći će i drugi da čestitaju Bubonji i Vikiju sina, da donesu i na čelo darivaju bebu.

Kako je i na koji način došlo do bračne veze između Sulejmana, starog 62 godine, i Viktoije Kirice iz Moldavije? Priča je duga, zanimljiva, potresna i poučna.

Bubonji je, nakon što se razveo prije dvadesetak godina, dosadio samački život, pa je riješio da se okućari oženi. Slučajno je saznao za mladu, lijepu i pametnu Moldavku Viktoriju Kiricu, koja je nasjela na lažna obećanja da će kod trgovaca bijelim robljem, bolje rečeno makroa, na brzu ruku zaraditi velike pare. Došla je iz bijede, iz sela Kišinov. Upala je u mračne vode beskrupuloznih moćnika, a onda je iznenada došao on, Sulejman Halilčević Bubonja, njeno svjetlo na kraju tunela, spasilac.

– Čuo sam šta se sve radi s Viktorije pa sam joj poručio: „Bježi od njih, tu sam da te spasim.“ Vjerujte, kasnije sam saznao, bježala je ozrenskim bespućem, u selu Panjik je prošla kroz minsko polje i javila se da je stigla u Gračanicu. S obzirom na to da nije imala papire, sakrio sam je kod jednog prijatelja, a onda se dao na to da joj boravak legalizujem u skladu sa zakonom. Ali, to nije išlo, svi su obećavali, pa lagali i ona je dobila izgon. Platio sam joj avionsku kartu Sarajevo – Beč Hinčestija u Moldaviji.

Obećao sam joj da je neću zaboraviti, da ću je naći u njenom selu i da ćemo se vjenčati, da ćemo opet doći u Bosnu i da ćemo biti sretni, da ćemo imati djecu. Ona to nije vjerovala – priča Sulejman, danas sretni babo.

Dobila vizu

Obećano, učinjeno. Halilčević je za nekoliko mjeseci sjeo u avion i u Moldaviji našao svoju ljubav. Bio je to šok za Viktoriju, za njenu majku Mariju, sestru Judmilu, šok u pozitivnom smislu. Svi su Sulju od Bosne prihvatili kao svog najrođenijeg, a Suljo ih je iznenadio pripremljenim dokumentima za vjenčanje. Jedno drugom Suljo i Viktorija su se zakleli na vjernost. Nedugo potom Viktorija je dobila tzv. D-vizu koju mora produžavati svake godine, ali joj ona omogućava da može živjeti sa svojim Suljom u, kako kaže, lijepoj BiH.

Viktorija je presretna. Kaže da velika razlika u godinama nije nikakva prepreka, jer je Suljo dobar, pažljiv i zaslužan je za njen spas iz mraka.

dnevniavaz.ba

Ostavi komentar